Galatasaraylı eski futbolculara bir şok daha

Galatasaraylı eski futbolculara bir şok daha
Futbolda Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması gerçekleştirdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan Galatasaraylı eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz’in mal varlıklarına el konuldu.

Futbolda Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması gerçekleştirdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz'in mal varlıklarına el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün futbol dünyasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Başsavcı Vekilliğini İsmail Uçar'ın yürüttüğü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yönetilen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Hakan Şükür hakkında yurt dışında olduğu tespit edilince yakalama kararı çıkarıldı. Şükür'ün ev ve adreslerinde arama yapıldı.

4 ESKİ FUTBOLCU FETÖ ŞÜPHELİSİ
Son dönemde yazılı ve görsel basında eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında FETÖ/PDY ile irtibatları olduğuna ilişkin çıkan birçok bilgi ve belgeyi delil kabul eden Savcı Baygın, bu üç eski futbolcuyu da Hakan Şükür'ün şüpheli olduğu 'Futbolda Fethullahçı Yapılanma' soruşturmasına dahil etti. Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye oldukları' iddiasıyla gözaltı kararı verdi. İsmail Demiriz Büyükçekmece'deki evinde gözaltına alınırken diğer üç ismin yurt dışında olduğu tespit edildi. Demiriz ve diğer şüphelilerin evlerinde arama gerçekleştirildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Savcı, soruşturma kapsamında 3 futbolcunun mal varlıklarına da el konulmasını talep etti. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 128. Maddesi kapsamında gerçekleştirilen talebi yerinde bulan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 3 futbolcunun malvarlıklarına el koydu. Kararda, suçun işlendiği ve suçlardan elde edildiğine dair somut delillere dayanan kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kaydedildi. Futbolcuların taşınmazları,ulaşım araçları, banka hesapları, her türlü hak ve alacakları, varsa şirketlerdeki ortaklık payları ve kiralık kasa mevcutlarına el konuldu. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftada Hakan Şükür'ün tüm mal varrlığına el konulmuştu.