Twitter üzerinden hakarete hapis

Twitter üzerinden hakarete hapis
Twitter üzerinden hakarete hapis

Kuveyt Ceza Mahkemesi, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabında Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a hakaret ettiği

Sosyal paylaşım hesabında Kuveyt Emirine hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu için iki kişiye daha hapis cezası verilmesiyle aynı suçtan ceza alanların sayısı 9'a çıktı. Edinilen bilgiye göre, Kuveyt Ceza Mahkemesi, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabında Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a hakaret ettiği iddiasıyla, Sakr el-Haşşaş ve Nasır El-Deyhani'ye hapis cezası verirken, temyiz yolunu açık bıraktı. Haşşaş'a 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, başka bir davada Deyhani'ye Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle 20 ay hapis cezası ve 200 dinar (yaklaşık bin 250 TL) para cezası verdi.


Kuveyt, geçen aylarda da benzer davalarla gündeme gelmişti. Emire hakaretsuçundan mahkemeye çağrılan 6 aktivistten İyad el-Harbi ve Raşid el-Anzi suçlu bulunarak 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, suçlamaları reddeden diğer 4 kişi ise kefaletle serbest bırakılmıştı. Mahkeme, Emir Sabah'a hakaretten, eski milletvekili Felah es-Sevvağ, Halid et-Tahus ve Bedr ed-Dahum'a 3 yıl, aktivist Muhammed İyd el-Acemi'ye 5 yıl hapis cezası vermişti. Kuveyt basını, Şair Orens er-Raşidi'nin ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını yazmıştı.