Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Ganire Paşayeva, Didem Engin ve Banu Avar…

Sevgili Okuyucum; ülkemin tüm kadınları, kendine özgü yaratıcılık ve değerleriyle her biri seçkin insanlar. Onların hepsine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Gönlüm ister ki, Türkiyem ve Türk dünyasındaki tüm kadınların o görkemli yeteneklerini sizlere tanıtayım. Ama öyle bir olanağa sahip sahilim. Kim bilir, bir gün o da olur… Ben bu hafta, sadece üstün yetenekli üç Türk kadınından söz edeceğim…

Önce Ganire Paşeyeva…

Hanire hanımefendi, sevgili Azerbaycanımızın Hukukçu, Hekim Milletvekili. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir. O değerli insanımız 28 Ocak 2017'de Ankara'da Türk Tarih Kurumu salonunda görkemli bir izleyici topluluğu huzurunda "Vatan Kokusu" adlı kitabını tanıttı. Açılış konuşmasını İlesam Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Nurullah Çetin kitabın öyküsünün Ahıska Türklerinden bir ailenin dramı olduğunu anlattı. Kitabı Türkiye Türkçesine İmdat Avşar çevirdi.

Ganire Paşeyeva'nın konuşmasında birkaç cümle sunacağım: "Babam bizlere, İran Türkleri'ni, Kerkük Türkleri'ni, Ahıska Türklerini anlatırdı. Sonra gördüm ki, büyük Türk milletinin büyük acıları var", "Ahıska sadece Ahıska Türklerinin değil, tüm Türklerin vatanıdır. Kırım sadece Kırım Türklerinin değil, hepimizin vatanıdır.", "Türk dünyası olarak, ortak Türk dünyası tarihini yazamadık", "Beyazıt ile Timur, Şah İsmail ile Yavuz arasındaki savaş bir kardeş savaşıdır".

Ve Didem Engin…

Değerli okuyucum, Didem Engin hanımefendi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en seçkin üyelerinden birisi. Sayın Engin görkemli bir eğitimle donanmış iki dil bilen milletvekilimizden. Sayın Engin, Fransız Charles de Gaulle Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Hâlen CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclisimizde harika çalışmalar yapıyor. Açıkça yazmam gerekirse; ben, Meclisimizdeki kadın milletvekillerinin çalışmalarını ve özellikle meclis kürsüsündeki ifade güçlerini dikkatle takip edenlerdenim. İnanın bu konuda Sayın Didem Engin Hanımefendi'nin etkili ve yeri geldiğinde çok sert konuşma üslubunu takdir ederim. Sayın Didem Engin Hanımefendi'ye üstün başarılar diliyorum. Burada siz sevgili okuyucularıma bu değerli milletvekilimizin TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Değişiklik Teklifi ile TBMM Başkan Vekili'ni eleştirdiği konuşmasının videolarının linklerini sizlere sunuyorum:

 

Fikir eyleminin yıldızı Banu Avar!

Bir yazarın en zor anı yeteneklerle donanmış kişiyi anlatma zorluğudur. Şimdi ben sevgili Banu Avar'ı nasıl anlatacağım? Gazeteciliğini, televizyonlarda yıllarca bizleri bilgiyle besleyen o görkemli çalışmalarını sayfalara sığdırmak mümkün mü? Yazdığı o harika kitapları, aldığı ödülleri nasıl anlatacağız? İşte yazarın zorluğu burada! Sevgili Banu bu ülkenin has evlatlarından birisi. Toplumu aydınlatmak için kendisini adeta paralayan bir bilge! Onu çok seviyoruz. Ona sağlıklı bir yaşam diliyorum. Hoşça kal erdemli yıldız!

Ve Millî Düşünce…

Başkent'imizdeki 362. Bilgi Şöleni'nin konusu "Türk Felsefesi" idi. Konuşmacı; Prof. Dr. Mevlüt Uyanık akademisyemizdi. Harika bir sunumdu. İnanın zevkle, gururla, heyecanla izledik. İşte not alabildiğim bir-kaç cümle: "Atayuttan Türkiye'ye Türk felsefesini getirdik", "Bizim nesep bağımız Türk", "Türk felsefesini iyice güncellememiz gerekiyor", "Çünkü selefi akılsızlık İslâmı kuşatma çabasında", "Ortadoğu İngiliz emperyalizminin ürettiği bir sözdür", "İlahiyat fakültelerinden felsefeyi kaldırmaya çalışan bir Arap zihniyetiyle karşı karşıyayız.", "Asistanları Arap ülkelerine göndermeye çalışıyorlar". "Yabancılar mezhepleri dinleştirmek istiyorlar", "Biz Türk felsefesinden bahsetmeye devam edeceğiz. "Elmalılı Hamdi Yazır'ın eseri hâlâ aşılamamıştır", "Yemen Türkiye düşmanı olmayan bir bölge"

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları