"Gara operasyonu başarılı olabilir ama kurtarma operasyonu başarısızdır"

"Gara operasyonu başarılı olabilir ama kurtarma operasyonu başarısızdır"
Gara harekâtını askeri açıdan Yeniçağ için değerlendiren emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Operasyon çok başarılı olabilir ama kurtarma operasyonunda aynı başarı sağlanamamış” değerlendirmesinde bulundu.

“KURTARMA OPERASYONUNDA BAŞARI SAĞLANAMADI”

Türkiye’nin Gara’ya yaptığı askeri harekât gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Operasyon hakkında Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, operasyonu birbirinin içine geçmiş iki ayrı operasyon olarak değerlendirdi. Yavuz, “Benim değerlendirmeme göre başlangıçtan itibaren bir kurtarma operasyonu olmalı, operasyon başladıktan sonra onun bilgisini alıp, tespit edip gitmek bana çok mantıklı gelmeyen bir şey. Netice itibariyle büyük emeklerle büyük bir operasyona karar verilmiş. Ancak mağaraya ilişkin yapılan operasyonun oldukça riskli bir operasyon olduğunu görüyoruz ve başarısız da bir operasyon ortaya çıkmış. Gara’daki operasyon çok başarılı olabilir ama kurtarma operasyonunda aynı başarı sağlanamamış” diye konuştu.

“HABER ALIP EVLATLARIMIZI ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİRLER”

İç içe geçmiş iki operasyonu yapmanın doğru olmadığını belirten Yavuz, Çünkü; mağaradakiler bölgede operasyon olduğunu görünce kendilerine de gelebilecekleri anlayarak evlatlarımızı öldürmüş olabilirler baktığımda bunu görüyorum. Rehineleri kurtarma niyeti oldukça iyi bir düşünce ama yeteri kadar bilgi yoksa ve rehinelerin sağ olarak kurtarılma ihtimali düşükse bu operasyon seçeneğinden vazgeçmek gerekir. Cumhurbaşkanı’nın kendisi de söylüyor başarısız olduk diye” dedi.

“ABD, AÇIK AÇIK PKK’YI DESTEKLİYOR”

Operasyonun hemen ardından ABD yaptığı ilk açıklamada “Eğer saldırı PKK tarafından yapıldıysa kınıyoruz” demişti. Yavuz, “ABD’nin verdiği mesajı gördük ilk başta utanmazca bir cevap verdiler ne demek eğer doğruysa? ABD’nin açıklamasını samimi bulmak doğru değil. PKK’yı arka kapıdan açık açık destekliyorlar” diye konuştu.