Rusya yanlısı ayrılıkçılar sandık başında

Rusya yanlısı ayrılıkçılar sandık başında
Ukrayna’da çatışmaları yeniden şiddetlendirebilecek tehlikeli bir adım atıldı ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar, kendi kontrolleri altındaki bölgelerde liderlerini seçmek için dün sandık başına gitti.

Tek taraflı olarak Ukrayna’dan bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde seçim yapıldı. Batı ve Kiev ise seçimlerin geçersiz ve gayri meşru olduğunu bildirdi. Ukrayna, ABD ve Avrupa Birliği (AB), seçimleri tanımayacaklarını duyurdu. Rus yönetimi ise seçimlere destek çıkıp, sonuçları tanıyacağını açıkladı. Donetsk seçim komisyonu başkanı Roman Lyagin, “Bu seçimler önemli çünkü bizim iktidarımıza meşruiyet kazandıracak ve Kiev’le aramızda resmiyet olmasını sağlayacak” dedi.

Silahlar konuştu
Bu arada, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çıkan silahlı çatışmalarda, Ukraynalı 6 asker öldü, 10’u ise yaralandı. Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulundan yapılan açıklamada, taraflar arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen, ayrılıkçıların son 24 saatte 37 kez ateşkesi ihlal ettiği kaydedildi.