Gazeteci Burak Ersemiz başarı ödülünü Azerbaycan şehidinin ailesine gönderdi

Gazeteci Burak Ersemiz başarı ödülünü Azerbaycan şehidinin ailesine gönderdi
Gazeteci Burak Ersemiz, Toplumsal, Siyasal Uluslararası Araştırma Merkezi (İSBAM)’dan aldığı ödülü Azerbaycan şehidi Cavanşir Hamidli'ye ithaf ederek, ailesine gönderdi.

Helal olsun sana çocuk

Gazeteci Burak Ersemiz, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırmasıyla başlayan İkinci Karabağ Savaşı’nda şehit olan Cavanşir Hamidli''nin anısına babası Namık Hemidov’a takdim etti.

Burak Ersemiz, İkinci Karabağ Savaşı’nın birinci yıl dönümü olması nedeniyle İSBAM’dan aldığı ödülü Azerbaycan şehitlerini anarak Cavanşir Hamidli''ye ithaf etti. Ersemiz, ödülü şehidin ailesine göndereceğini dile getirdi.

Ersemiz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir süre önce taktim edilen Başarı Ödülümü Azerbaycan şehitlerinden Cavanşir Hamidli''nin babası Namik Hemidov’ a yolladım. Savaşın yıldönümünde tüm şehitlere saygı gazilerimize selam olsun. Bugüne kadar hiç bir yarışmaya şahsi katılım göndermedim, aldığım ödüller kameraman arkadaşların katılımı ya da düzenleyenlerin takdiriydi. Hepsine teşekkür ederim. Bazı arkadaşlar nedenini sorduğunda şu cevabı veriyorum. 16 yaşımdan bu yana gazeteciyim. Yaptığım haberlerde hep insanların acısı var. Ölüm var trajediler var. Ben ödülleri evime koyup her baktığımda o anları hatırlayacağım. Öncelikle bunu isteme ayrıca insanların ölümü ile sonuçlanan bir olayda ödülün hiç bir anlamı yok bu nedenle Van Depreminden sonra kuvözdeki çocuklar haberim ile aldığım Metin Göktepe ödülünü de bayram otelde görev başında şehit olan DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebehattin Yılmaz''ın ailelerine iletmiştim. Aynı nedenler ile emanet olarak aldığım bu ödülü de Namık Hemidov''a gönderiyorum. Bir ödülüm Tunceli''de bir ödülüm Azerbaycan Lerik''te olacak. Keşke yaşasalardı diyor ve Allahtan rahmet diliyorum.”

İlgili Haberler