Hıncal Uluç'tan müjdeli haber geldi! Yoğun bakıma kaldırılmıştı...

Hıncal Uluç'tan müjdeli haber geldi! Yoğun bakıma kaldırılmıştı...
Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Hıncal Uluç’tan müjdeli haber geldi.

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma alınan ve geçtiğimiz günlerde entübe edilen 83 yaşındaki gazeteci Hıncal Uluç’un sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

TV100’den Arda Aşkın Aksoy’un haberine göre; Tedavisine yoğun bakımda devam edilen Hıncal Uluç’un enfeksiyon değerlerinin düştüğü ve ciğerlerinin de toparlandığı öğrenildi.

Usta haberci enfeksiyon değerlerinin düşmesinin nedeniyle karnından beslenmeye geçilecek.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939 yılında Kilis''te dünyaya geldi.Babası subay olan ünlü gazeteci 3 yaşına kadar anneannesi ve teyzesinin yanında büyümüştür.2. Dünya Savaşı''nda Bulgar sınırında görev alan babası daha sonra Çaldıran''a tayin olunca Hıncal Uluç ailesine kavuşmuştur.

Babasının görevinden dolayı sürekli görev yeri değişen aile bu kez Bandırma''ya tayin olur.İlkokula Bandırma''da başlayan Uluç daha sonra Kilis''e gelerek ilkokulu 1950 yılında burada tamamlamıştır.

1952 yılında Antakya''da başladığı ortaokul serüveni Ankara Kurtuluş Lisesi''nde noktalandı.

Hıncal Uluç ingilizce öğrenme hevesiyle girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi''nde bir süre eğitim gördükten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi''ni kazanarak bu üniversiteye geçiş yapmıştır.

Yenigün Gazetesi''nde spor sayfası hazırlamaya başlayan Hıncal Uluç''un gazetecilik serüveni burada başladı.

1967 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra Yankı isimli gazetede çalışmaya başladı.O dönemde Cumhuriyet Gazetesi''nde de haftada 2 gün spor yazıları yazmıştır.

1990 yılında Sabah gazetesinde yazı yazmaya başlayan Hıncal Uluç şu an Sabah''ta yazmaya devam etmektedir.

İlgili Haberler