Gazi binbaşıdan yürek burkan açıklamalar

Gazi binbaşıdan yürek burkan açıklamalar
Genelkurmay Başkanlığı 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bu yıl ilk kez yurdun dört bir yanından davet edilen ve aralarında askerin yanı sıra polis, köy korucusu ve hemşire olmak üzere 22 gazi ve ailesini Ankara’da misafir edecek.

Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran ve eşi Necla Büyükceran, Siirt’te terör örgütünün kurduğu mayının patlaması sonucu gözleri ve ellerini kaybeden Gazi Jandarma Binbaşı Metin Bedri Aluçlu’ya davetiyesini götürdü. Davetiyesini alan Gazi Binbaşı Metin Bedri Aluçlu, Tuğgeneral Büyükceran’a, “Bizim yaptığımız bir şey yok, biz sadece bulunduk, asıl işi yapan şehitler, biz sadece gittik geldik o kadar yani. Bize komutanımız davetiye getirmiş lütfetmiş; Genelkurmay Başkanımızda yollamış lütfetmişler, o bizim hakkımız değil. Bizim sadece kolumuz, bacağımız kopmuş ama öbürleri şehit oldular, öldüler; bu insanlardan çok gördük. Bizim kaybımız bir şey değil. Allah onların ailelerine sabır versin, bize değil” diye konuştu. 

Erlerin durumu kötü
Aluçlu, devletin gazi subaylar için 10 yıllığına tanıdığı haktan yararlanarak evi olmadığı için kirada oturduğunu da sözlerine ekleyerek, “Devletimizin verdiği haktan yararlanarak 2 yıldır kiram ödeniyor, 8 yılımız daha var. Gazilere böyle bir kıyağı var devletin. Onun dışında fazla bir kıyağı yok. Ben subay olduğum için yararlanabiliyoruz sıkıntım yok ancak gazi erlerin durumu bu anlamda kötü” diye konuştu.