Gaziler ve mağdurlar

18-ocak-arslan-tekin-foto-girecek.jpg

Yukarıdaki fotoğrafta Recep Tayyip Erdoğan'ın el ense çekerek yakınlık gösterdiği genç benim yeğenim M. Emin Tekin. Burada bahsetmiştim. Bazı gazetelerin manşetlerine de çıkmıştı. 15 Temmuz'da, İstanbul'da, Köprü'de sol eliyle tek parmak işareti yaparak tanklara yürüyen o sembol görüntüdeki açık renkli tişörtlü. Kolundan vurulmuştu. Kurşun beş on santim kaysaydı kafasına gelecekti. Biliyorsunuz en fazla şehidin verildiği yer Köprü.

Emin bir "beyin". İlâhiyat okuyor. Çevresindekiler "filozof" derler. Keşke böyle bir isyan olmasaydı. Ama oldu. İnşallah tekerrür etmez. (Tekerrür etmez diyoruz ama, artık ülkemiz darbelerle anılıyor. Kaç darbe ve kaç darbe teşebbüsüyle, kaç muhtırayla, kaç iç savaşla karşı karşıya kaldık... Hendek savaşlarını bitireli ne kadar oldu ki... Şimdi dışarıda savaşıyoruz.)

Millî birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandayız. "İç barış"ın mutlaka sağlanması gerekir.

Bir cemaatin darbe teşebbüsünün ardından o cemaatle bağlantılı görülen/zannedilen kim varsa toplanıp içeri atıldı. Çok insan işinden kovuldu; çocukları açlığa mahkûm. Bizim Emin "kahraman"... Onun kaç kuzeni mağdur biliyor musunuz? Bahsetmiştim, biri hâkimdi; ihraç edildi. Kocası avukattır; hapiste. Bir başka kuzeni halasının kızı hapiste. İkinci üçüncü derecedeki "mağdurlar"ı saymıyorum. Bildiğim bir şey varsa o da ellerine silâh alıp darbeye katılmadıklarıdır. Darbeyle uzaktan yakından ilgilerinin olması mümkün değildir. Cemaatle iltisakları, Ak Partililerin ne kadarsa onların da o kadardır! Şimdi Fethullahçılara en çok kükreyen Bekir Bozdağ'ın övgüsü gibi, başka ricalin övgüsü gibi ağızlarından övgü çıktığını da duymadım. Kaldı ki, "övgü"den dolayı Ak Partilileri itham edemeyiz. Kim bilebilirdi ki, dinî gözüken bir cemaatin şeflerinin birilerine taşeronluk edeceğini, silâha sarılacağını!...

R.T. Erdoğan, gazileri aileleriyle birlikte Saray'ında (Değiştiriyorum "Külliyesinde") zaman zaman ağırlıyor. Gazilere şunu lütfedip sorabilir mi? "Yakınlarınızdan "FETÖ'den içeride olan, işinden atılan var mı?" Birçok gazinin yakınının "mağdur" olduğunu öğrenecektir.

Çok insan masum. Taşeron cemaatin kurbanı. Darbeyi akıllarından geçirmemiş çok insan mahpus, işinden olmuş; aç! İnsanı yok saymak meseleyi halletmez; problemi derinleştirir.

Bir yol bulunmalı. Tekrar tekrar yazıyorum: "FETÖ"nün ekmeğine yağ sürmeyelim!

Yazarın Diğer Yazıları