Gaziyi ağlattılar

Gaziyi ağlattılar
Bakan Ayşenur İslam’ın, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru ailelerini kabulu sırasında iş hakkının elinden alındığını söyleyen gazi Ömür Karaman, kürsüden uzaklaştırılmak istenince hıçkıra hıçkıra ağladı

Gaziyi ağlattılar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru kişilerin ailelerini kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen kabulde yapılan konuşmanın ardından, iş hakkının elinden alındığını söyleyen ve Bursa’nın Gürsü ilçesinde yaşayan gazi Ömür Karaman, oturduğu yerden kalkarak Bakan İslam’a derdini anlatmaya çalıştı. Bunun üzerine bakanlık yetkilileri Karaman’ı kürsüye götürerek derdini burada anlatmasını istedi. Karaman, konuşma yapacağı sırada kürsüden uzaklaştırılmak istendi. Bu duruma “20 yaşında gençliğimi feda ettim” diyerek tepki gösteren Karaman, gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan olaylar sonrası Bakan İslam da kürsüye gidip Karaman’ı dinlemek istedi. 20 yaşında gazi olduğunu belirten 36 yaşındaki Ömür Karaman tepkisini şöyle dile getirdi: 

Gerçek bir madalya
“Vatanım için helalı koş olsun. İş hakkımı kardeşime verdim. ’Kardeşin öldü iş hakkın öldü’dediler. İş hakkımın devamını istiyorum. İkinci iş hakkı istemiyorum. Bir gazi olarak ikinci iş hakkı bana utançtır. Birinci iş hakkımın devamını istiyorum. İş hakkı bana gerçek bir madalyadır. İş hakkımı kardeşime verdim. Kardeşim 4 ay Sağlık Bakanlığı’nda çalıştı. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Şehitliği göze alarak vurulmuş bir gaziyim. Artık ben de sosyalleşmek istiyorum.” Karaman daha sonra görevliler tarafından yerine oturtuldu. Bakanın konuşması sırasında ise Karaman salondan dışarı çıktı. Bakan İslam ile konuşmak isteyen Karaman salon dışında bekledi. Program bittikten sonra Bakan İslam dışarı çıktı ve Karama ile tekrar konuştu. 

Yanımda şehit oldu
Bakan İslam’dan özür dileyen Karaman, “Çok duygusal bir insanım. En samimi arkadaşım yanımda şehit oldu” dedi. Bunun üzerine Bakan İslam, Karaman’a ’haklısın’deyip odasına gitti. Bakan İslam, gazi Karaman’ı daha sonra odasına çağırarak bir süre görüştü. Oğuz Karaman, 2000 yılında askerlik görevini yaparken Kuzey Irak Sınır Ötesi Operasyonu sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanmıştı. Ggeçen yılın nisan ayında bir gazeteye açıklamalarda bulunan Karaman, “Benim vatan sevgimi bölük komutanıma bile sorabilirsiniz. Bu vatanın evladıyız. Bebek katili Abdullah Öcalan’ı değil, bizi tanıyın. Neyin açılımıymış bu? Benim iki arkadaşım Kürt’tü, yanımda öldüler. En samimi arkadaşım Kürt” diye konuşmuştu.