Gazprom: Türk Akımı bir yıl ertelendi

Gazprom: Türk Akımı bir yıl ertelendi
Rus gaz devi Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, “Türk Akımı” doğalgaz boru hattı projesinin bir yıl ertelendiğini belirterek “Bununla birlikte eğer proje bir yıl bile ertelense bile bunda korkulacak bir şey olmaz” dedi

Saint Petersburg Uluslararası Doğal gaz Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medvedev, “Projenin (Türk Akımı’nın) ilk hattını Aralık 2016’da tamamlayabilirdik ancak bu tarih erteleniyor. Bununla birlikte eğer proje bir yıl bile ertelense bile bunda korkulacak bir şey olmaz” şeklinde konuştu. Projenin  ertelenmesinin nedeninin Türkiye’deki siyasal belirsizlik olduğunu savunan  Medvedev, Sputniknews tarafından yansıtılan açıklamalarında şunları söyledi:

 “Türkiye’de geçici bir hükümet var. Seçimlerde 1 Kasım’da yapılacak. Seçimlerin ardından hükümetin oluşturulması da belli bir zaman alabilir. Ancak Türk yetkililer Türk Akımı’nın ilk hattının kendileri için önemli olduğunu söylüyor. Bununla birlikte projenin her dört hattının tamamlanmasına destek verdiklerini de ifade ettiler.” Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da daha önceki bir açıklamasında, Türkiye’de yeni hükümet kurulana kadar Türk Akımı anlaşmasının imzalanmasını beklemediğini söylemişti.  Gazprom’dan 6 Ekim’de yapılan açıklamada da Türk Akımı’nın kapasitesinin yarı yarıya azaltılmasına karar verildiği belirtilmişti.