Gazze samimiyet testi ise...

Bir karar verin. Allah’tan yana mısınız; Tayyip’ten yana mı? Hak’tan yana mısınız; batıldan yana mı? 
Sizin için içi yalanlarla dolu bir kimseler mi önemli, içi sevgiyle dolu doğrucu bir adam mı? Salt güven abidesi olan Hz. Muhammed gibi rol modeller mi arıyorsunuz, yoksa binlerce tezadıyla, hakareti ve küfrüyle Tayyip Erdoğan modelleri mi?
Karar verin.
Sizin için tüm zamanlar için geçerli ebedi, ezeli ve hiç değişmez doğrular var mıdır; yok mudur? İlahi doğruları, siyasi amaçlara neden feda ettiğinizi hiç anlamadık.
Çıkmış “Ey İslam dünyası, neredesin” diyor..
Ne yapacaksın İslam dünyasını.. Kendi dünyanıza baktınız mı? İçi haksızlıklar, yalanlar, aldatmalar ve karalamalarla dolu dünyanıza baktınız mı? 
Önemli istihbaratları kimden alıyorsunuz; kiminle paylaşıyorsunuz?
Elbette vazgeçilmez olan MOSSAD’la.
Tüm hava kuvvetlerinizin can damarı olan uçaklarınızı kime bakım yaptırıyorsunuz?
İSRAİL’e.
Boynunuzda kimin devlet nişanını taşıyorsunuz?
İSRAİL’in.
Gazze vurulduğu saatlerde kiminle ticaretin zevkini çıkarıyordunuz?
İSRAİL’le.
Irak bölünüp bir Kürt Devleti kurulacak. Bu projede IŞİD, peşmergeye yol açarak Türk bölgelerini Barzani’ye teslim ediyor. Irak petrollerinin önemli bir bölümü bu bölgeden İsrail’e Türkiye’nin de içinde bulunmasıyla pazarlanıyor. Yaşatan ve koruyan İsrail politikalarının bir ucunda AKP iktidarı yok mu?Bu durumda İsrail’in geleceğine yönelik olarak siyasi destekler en çok kimden geliyor?
Orta Doğu Eş Başkanlığından.
Kuzey Irak’ta Kürt devletinin kurulmasına sıcak mesajları ilk kimler verdi? 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Gazze’yi vuran İsrail Başbakanı NETANYAHU...
Öyle ise ne diye bağırıyorsunuz? 
Gazze sizin için bir sembol, bir simge dili. Çünkü İslam dünyasına da, Müslüman kimliklere de kolayca mesaj yollamanın yolu böyle bir sembole sarılmaktır. 
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Gazze, bir samimiyet testi olacaksa, reel davranışın pratiğini görmemiz lazım. Bir taraftan onurla ve şerefle İsrail ödülünü taşımak, öte yandan Büyük Orta Doğu’nun Eş Başkanı olmak, çok daha öteden çoluk çocuk ailece ticari ilişkileri hız kesmeden sürdürmek ve İsrail’le kesişen Kürdistan politikalarında buluşmak, sonra da “İsrail, Ey İsrail! Türkiye ile siyasi ilişkileri böyle yürütemezsin” demek “Ben Gazze’yi semboller ve simgeler dili olarak kullanıyorum. Gerçekte sözlerimin karşılığı yoktur” demektir.
AKP medyası da kendileri gibi.
Allah, “Adaletle hükmedin” diyor, iktidar ve medyası tüm adaletsizlikleri hayat felsefesi haline getirmiş savunuyor. Yalana göz yumuyor, yanlışa ilerleyecek yol açıyor.
Allah, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” diyor, siz yalan makinesine dönmüşsünüz. Ey, Allah ile aldattığını sananlar. Artık anladık ve biliyoruz ki İslam, sizin için yaşayan bir din değil, iktidara sizi götürecek propaganda aracıdır. 
İşte getirdiğiniz adalet devleti, kurduğunuz düzen bu..
Kerkük’te, Gazze’de ölenlerden daha fazlasını katlettiler “gıkınız” çıkmadı. Gazze’ye ağlar görünüyorsunuz. Eğer siyasal bir karşılığı olmasaydı eminim onu da konuşmaz ve ağlamazdınız.

Yazarın Diğer Yazıları