Gazze’nin mucize bebeği sonunda hayata tutundu

Gazze’nin mucize bebeği sonunda hayata tutundu
İsrail’in yağdırdığı acımasız bombalar annesini öldürdü. Annesi öldüğünde o henüz doğmamıştı. Doktorlar bir mucizeye imza attı ve sezaryenle aldıkları bebeği yaşatmayı başardı

Nihayet mutlu haber!
Son günlerde gazete sayfaları, televizyon ekranları, Gazze’den gelen yürek dağlayıcı haberlerle dolu. Birçok sivil İsrail’in bombardımanıyla hayatını kaybediyor. Bunlar arasında, daha hiçbir şeyden haberi olmayan, savaş nedir bilmeyen çocukların sayısı da az değil. Farklı kaynaklardan gelen bilgiler, ölenlerin yarıya yakının kadın ve çocukları oluşturduğunu belirtiyor. İşte bu tablonun ortasında, Gazze’den acıyla mutluluğu bir arada yaşatan bir mucize haberi geldi. 

Şu anda küvezde...
Cuma günü Gazze’ye yönelik bombardımanda vurulan bir evde ölen annesinin karnından sezaryen operasyonla çıkarılan bebek hayata tutundu. Shayma Shiekh al-Eid ismi verilen minik kız şu anda bir küvezde. Tıpta eşine çok ender rastlanan bu durumda minik kız doktorların yoğun çabasıyla hayata tutunmayı başardı. BBC’ye konuşan Filistinli doktorlardan biri “Çok kızgın, çok üzgünüm. Bu bebek sanki benimmiş gibi hissediyorum” dedi.