Gebze'de Akşener'e tam destek

Gebze'de Akşener'e tam destek
Kocaeli Gebze'de, Akşener önderliğinde kurulacak 'Yeni Parti'ye destek amaçlı basın toplantısı düzenlendi.

Gebze Holiday İnn Asia Otel’de düzenlenen toplantıya MHP’liler, CHP’liler, AKP’liler, DSP’liler, siyaset, iş ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda ilk olarak Hamit Kuş bir konuşma yaparak, “Herkese hoş geldiniz diyorum. Programımız bir arada güzel bir kahvaltıdan sonra basın açıklamamız olacak” dedi. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

FARKLI BİR ALGI YARATILIYOR

Toplantıda basın açıklamasını Nusret Acur yaptı.

Acur, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Hanımefendiler, Değerli Beyefendiler, sevgili basın mensupları, öncelikle hoş geldiniz, şeref verdiniz. Evet, Değerli arkadaşlar, burada toplanma amacımızı genel hatlarıyla kısaca izah etmeye çalışacağım. Sürçü lisan edersek; affola. Hepinizin malumu Türkiye'de yeni bir siyasi parti kuruluyor. Ancak kurulmakta olan bu parti ile ilgili basın yayın yolu ile farklı bir algı yaratılmaya çalışıldığını da görmekteyiz. İşte bu konuya en azından yerel anlamda biraz açıklık getirmek istiyoruz.

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ HUKUKİ OLARAK BİTTİ

Öncelikle belirtmekte fayda var ki; Bu oluşum, herhangi bir siyasi partinin içerisini boşaltmak, o partiyi toplum nezdinde küçük düşürmeye çalışmak veya yıllarca kendimizin de içerisinde bulunduğu, milliyetçi hareket partisini yıpratmaya yönelik değildir. Evet, burada bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı yıllarca MHP’ye gönül vermiş, hizmet etmiş kişilerden oluşmaktadır. Son zamanlarda parti içerisinde yaşananlar, doğal olarak milliyetçi camianın emektarlarının da artık tahammül sınırlarını zorlamış ve ne yazık ki, bugün birçok büyüğümün ömrünü heba ettiği bu gönül birlikteliğini, hukuki anlamda da bitirme noktasına gelinmiştir.

FETÖ’CÜ YAFTASIYLA SUÇLANILIYOR

Bizleri bu noktaya getiren etkenleri burada tek tek sıralamaya gerek yoktur. Ancak birkaç noktayı aydınlatmakta fayda görmekteyiz. Özellikle kişilerin en demokratik haklarından birisi olan seçme ve seçilme hakkı bile, adalete siyasi baskı yapılmak suretiyle insanların elinden alınmış ve sesini çıkaran neredeyse herkes, hain, ajan, fitneci ve tabi şimdinin moda tabiri ile FETÖ’cü yaftasıyla suçlanmaya başlanmıştır. Tüm bu yaşananlar kamuoyunun önünde cereyan ettiğinden, sadece milliyetçi camia değil, toplumun diğer katmanları da bu duruma karşı reeks göstermeye başlamıştır.

UMUDUN ADI MERAL AKŞENER’DİR

İşte bu noktada, gerek parti içi baskı, gerek ise siyasetteki boşluk, dinamik bir toplum yapısına sahip olan milletimizi başka bir seçeneğe doğru yönlendirmiş, siyasi tıkanıklığı açmak için farklı bir arayış içerisine sokmuştur. Uzunca bir süre yapılan toplantı ve değerlendirmeler neticesinde parti kurma fikri ortaya atılmış ve bir süre sonra bu fikrin bir zaruret olduğu gerçeği görülmüştür. Toplumdaki bu beklenti ise bir isim üzerinde siyasi bir seçenekten öteye artık umuda dönüşmüş ve kendisine bu vazife bu millet tarafından verilmiştir. İşte o umudun adı; Meral Akşener’dir."