Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Geçici hükümet…

"Oy oğlum, kuzum, ciğerim. Kanı yerde kalmasın. Ben şehit annesiyim ağlamayacağım. Ölüyorlar yerde kalıyor kanları, ölüyorlar yerde kalıyor...Niye böyle yapıyor hükümet, niye öcünü almıyor yavrularımızın. Ben oğlumun öcünü alırım. Şehidim, bebeğim, kuzum. Yanıyorum, içim yanıyor. İki tane oğlum var onlar alırlar öcünü, iki askerim daha var, oğlumun öcünü alacaklar. Oğlum şehit oldu, şehit annesiyim. Ağlamayacağım, düşmanları sevindirmeyeceğim. Mardin'e gönderin beni silahını bana verin. Nasıl kıydılar oğluma''

Bu sözlerin sahibi Mardin'in Ömerli ilçesindeki saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş

Erhan Gül'ün annesi Beşire Gül..

"Yıkılmadım, ayaktayım. Allah'ım o köpeklere gün yüzü gösterme. Sen onları perişan eyle. Oğlum, yıkılmadım buradayım. Dik duracağım, onları sevindirmeyeceğim. Siz de dik durun komutanım, benim hakkım size helal olsun, sizde hakkınızı helal edin. Allah onları o dağlarda süründürsün. Allah onları perişan eylesin"

Bu sözlerin sahibi Siirt'te yola tuzaklanan bombayla şehit edilen Bahadır Aydın'ın babası Muhsin Aydın..

"Nasıl bir çözüm süreci bu nasıl. Milleti oyalıyorsunuz, çözüm süreci diye. Burada millet yiyip içip keyfine bakıyor, siz biliyor musunuz Doğu da neler oluyor. Benim kocam 5 gündür evine gelmiyor, çocuklarının yüzünü görmüyor. Çözüm süreci diye oyaladınız, oyaladınız. Milletin canını yaktınız. Milletin canı yanıyor. Sonra iki gün sonra herkes keyfine bakıyor. Kocamın kanı yerde kalmasın. Millet Doğu'da dışarıya çıkmaya korkuyor. Bu nasıl bir şey, bu nasıl bir yaşam tarzı. Güneydoğu'yu alıyorlar. Askere vur emri vermiyorlar. Terör vuruyor, asker bekliyor. Eline alıyor silah gidiyor yolun ortasında bekliyor sap gibi. Askerde vursun, askerde onları öldürsün"

Bu sözlerin sahibi Diyarbakır-Bingöl karayolundaki karakol yakınlarında PKK'nın döşediği mayının patlaması ve ardından askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın eşi Dilek Koçak..

* * *

Bir hükümet tasavvur edin şimdi, geçici hükümet, yalnız 2 aylığına..

Başbakanı Beşire Gül olsun bu hükümetin, İçişleri Bakanı Dilek Koçak ve Milli Savunma Bakanı Muhsin Aydın..

Bir anne, bir baba ve bir eşin birer koltuğa sahip olduğu iki aylık bir kabine..

Yüreği yanmış bir annenin, gözü yaşlı bir vakur bir babanın, acısı hiç dinmeyecek bir eşin devlet istediği için eline silah alanla, devleti istemediği için eline silah alan arasındaki farkı uygulamalı olarak izah edebilecekleri geçici bir hükümet..

Erken seçime gerek kalmaz, 400 milletvekiline ihtiyaç olmaz, kaos falan da olmaz..

Bu geçici hükümet Türkiye'nin kangren olmuş en büyük sorunu çözer, kalıcı olur..

 

Yazarın Diğer Yazıları