Geert Wilders'ten skandal Hz. Muhammed karikatürü

Geert Wilders'ten skandal Hz. Muhammed karikatürü
Hollanda'da Hürriyeti Partisi'nin İslam düşmanı lideri Geert Wilders, Hz. Muhammed konulu bir karikatür yarışması düzenleyerek kazananı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

İslam karşıtı duruşuyla bilinen Hollandalı Hürriyeti Partisi lideri Geert Wilders, geçen sene iptal ettiği Hz. Muhammed temalı karikatür yarışmasını bu sene yeniden düzenledi.

Wilders ilk duyurunun ardından yaklaşık 12 saat sonra Twitter hesabından bir görsel paylaştı ve yarışmanın tamamlandığını açıkladı.

Geçtiğimiz cumartesi akşamı sosyal medya hesabından insanlara çağrıda bulunan Wilders, önce "Hz. Muhammed ile ilgili çizdiğiniz karikatürleri bana gönderin" dedi. Wilders, "İfade özgürlüğü şiddet ve İslam fetvası üzerinde galip gelmeli" ifadelerini kullandı.

Ancak daha sonra bu mesajlarını silen Hollandalı siyasi, sakalında kırmızı leke bulunan siyah beyaz bir erkek sureti görseli paylaşarak "Yarışma sona erdi. Kazanan bu karikatür oldu. 4 saat içinde anonsumu ANP, Reuters ve bazı haber ajansları paylaştı. Sebebini belirteyim. Çünkü fetva cezalandırılamadı ve ifade özgürlüğü savunulmadı. Korkaklık açığa çıktı. Görev tamamlanmıştır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler