Geleceğin otomobili Mirai Autoshow için İstanbul’da

Geleceğin otomobili Mirai Autoshow için İstanbul’da
Toyota, Autoshow için özel olarak Türkiye’ye getirdiği ve emisyonu sadece “su buharı” olan yakıt hücreli Mirai fuarın en çok ilgi çeken otomobillerinin başındaydı.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, fuarda yaptığı açıklamada Toyota’nın; yeniliklerin ve ilklerin öncü markası olduğunu belirterek “Toyota yine bir ilke imza attı ve bu kez dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai’yi pazara sundu. Ve böylece  otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlamış oldu. İşte bu nedenle Mirai ismi Japonca “gelecek” anlamına gelmektedir.” dedi.

Toyota’nın ilk kez sergilediği Yeni Auris ile Yeni Avensis’in 2015 yılındaki rekor satış hedefinde katkı sağlayacağına inandığını da söyleyen Bozkurt şöyle konuştu; “Toyota olarak biz de 2015 yılına rekorlar kırarak başladık. Ocak-Nisan döneminde Toyota satışlarındaki büyümenin pazar büyümesinden daha fazla olması bizim için ayrıca mutluluk verici. 2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Mevcut tablo bu hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı gösteriyor. Yenilenen modellerimiz ile birlikte belirlediğimiz hedefe doğru ilerliyoruz.”