Bursa'ya voleybol tesisi

Bursa'ya voleybol tesisi
Bursa'ya voleybol tesisi

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil: "Bursa voleybolu kısa sürede iyi bir ivme kazandı. Bizim

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil: "Bursa voleybolu kısa sürede iyi bir ivme kazandı. Bizim
amacımız, Cengiz Göllü Voleybol Tesisi'nin açılmasıyla Bursa'daki voleybolu daha da ileriye götürmek"

 

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Bursa voleybolu kısa sürede iyi bir ivme kazandı. Bizim amacımız, Cengiz Göllü Voleybol Tesisi'nin açılmasıyla Bursa'daki voleybolu daha da ileriye götürmek" dedi.

 

Özkan Mutlugil, yapımı tamamlanan Cengiz Göllü Voleybol Tesisi ile ilgili bilgi almak üzere, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'i ziyaret etti.

 

Mutlugil, ziyarette yaptığı konuşmada, Bursa'da önceki yıllarda erkek voleybolunun öne çıktığını, şimdi ise bayan voleybolunun da erkek voleyboluyla aynı süratle ilerlediğini söyledi.

 

Nilüfer'de inşa edilen Cengiz Göllü Voleybol Tesisi'nin, Anadolu'daki ilk yatırım projeleri olduğunu belirten Mutlugil, şöyle konuştu:

 

"Bursa voleybolu kısa sürede iyi bir ivme kazandı. Bizim amacımız, Cengiz Göllü Voleybol Tesisi'nin açılmasıyla Bursa'daki voleybolu daha da ileriye götürmek. Cengiz Göllü, Türkiye voleybolunda çok önemli bir şahsiyet. Voleybolun gelişmesinde büyük rol oynamış bir oyuncu. Onun isminin de bu spor salonuna verilmesiyle Bursa'daki gençliğin voleybolla buluşturulmasını hedefliyoruz. Umut ediyorum ki artık Bursa'dan bir dünya, Avrupa takımı çıkarabiliriz." Cengiz Göllü Spor Salonu hakkında bilgi veren Mutlugil, şunları kaydetti:

 

"Uluslararası maçların da oynanabileceği, her türlü imkana sahip tesis, 5 bin 200 kişi kapasiteli. 3 tane antrenman sahası var. İçinde kondisyon salonu olan her türlü voleybol antrenmanına hizmet verecek dünya standartlarında bir tesis. Tesisin önündeki alana da bir otel inşa etme projemiz var. En kısa zamanda bunun ihalesini yapıp tesisle birleştireceğiz. Açık voleybol sahaları ve plaj voleybol kortları yapmayı da planlıyoruz. En kısa sürede açmayı planladığımız tesiste, eskiden olduğu gibi milli takımlarımıza Bursa'dan birçok oyuncu yetişecek."

 

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Bursa'nın spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi. Şahin, şu bilgileri verdi:

 

"Bursa, 1. ve 2. liglerdeki voleybol takımlarıyla artık bir voleybol kenti oldu. Bu durum, kısa süre sonra açacağımız Cengiz Göllü Voleybol Tesisi ile taçlanacaktır. Bursa'ya uluslararası standartta bir voleybol salonunun kazandırılması için yapmış olduğunuz destekler için teşekkür ederim. Bu spor salonuyla kentteki voleybol branşı zirve yapacaktır."