Gelirleri bağışa gidecek

Gelirleri bağışa gidecek
Son zamanlarda sayısı artan, yardım amaçlı etkinliklerden 2’si; İstanbul ve Ankara’da yapılıyor. Başkentte, Hayata Bağış Derneği yararına, Galeri Sanatyapım’da, 5 Haziran’a dek gezilebilecek Zeynep Tekmen’in resim sergisi “Pandora’nın Kutusu”nda; farklı dönemlerde yapılmış 40 eser yer alıyor.

 Aslı Sinanoğlu’nun uygun organ bulunamadığı için hayata veda eden annesi Zeynep Tekmen anısına düzenlenen bir sosyal sorumluluk projesi olan sergi; bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Organ bağışının ölümün doğal bir uzantısı olarak algılanmasını sağlamaya çalışan dernek; kurulduğu günden bu yana, 60’ın üzerinde çalışmaya imza attı.İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları-Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin eserleri ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne katkı sağlamak amacıyla satışa çıkarılıyor. 
Nisan-Mayıs süresince kentin çeşitli yerlerinde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserlere; 2 Haziran’da, Ataşehir Novada Alışveriş Merkezi’ndeki açık artırmada alıcı aranacak. Elde edilen gelir de derneğin kasasına aktarılacak.