Gözlerle fotoğraf çekip internete bağlanılacak: Teknoloji filmleri gerçek oluyor

Gözlerle fotoğraf çekip internete bağlanılacak: Teknoloji filmleri gerçek oluyor
Bu zamana kadar gerek televizyon gerek sinema perdesinde gördüğümüz teknoloji gerçek hayata aktarıldı. Geliştirilen teknolojik kontak lenslerle fotoğraf çekebilir, video kaydedebilir, görüntülü arama yapabilir ve internete bağlanabilir gözlere sahip olunacak.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlık alanında da oldukça ilerlemeler kaydedildi. Sadece dizi ve filmlerde görmüş olduğumuz fotoğraf çekebilen video kaydedebilen ''gözler'' gerçek hayatta da yerini bulmaya başladı.

TeknolojiOku.com''da yer alan habere göre Washington Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen lenslere tüm insanların kimlik bilgileri, geçmişleri, hangi semtte yaşadıkları, nasıl bir karaktere sahip oldukları, hobileri ve meslekleri gibi bilgiler yüklenecek.

Ancak bu teknolojinin şu an için bir prototip mi yoksa gerçekten satışa sunulacak mı sorusuna henüz kimseden yanıt çıkmadı.

Üretilen lens yüzde 100 şeffaf bir yüzeye sahip ve normal lens gibi göze takılacak ve görülecek. Dışardan lensin takılı olduğu görünmeyecek.

 

İlgili Haberler