Gemerek faciası!

MHP'de muhaliflerin bir eksikliği, karşı tavırlara anında cevap vermemesi. Verse bile yetersiz kalması. Milletin kafası karışıyor. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin hükmüyle yapılan mecburî kongrede alınan kararların yürütülmesini durdurmuş.

Kanunlara uygun, mecburî kongre yapıyorsun, ama yine Gemerek benzeri bir mahkeme yürütmeyi durduracak! Yargıtay'ın kararı mı üstün, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı mı? Bu nasıl çelişki böyle?!

3. Asliye'ye davayı açan meğer Ordulu Cemal'miş. Balgat, Ordulu Cemal'in himmetine muhtaç.

Bir cumhurbaşkanı adayına (Sadi Somuncuoğlu) saldırıyı geçiyorum. Bizzat benimle bağlantılı bir anekdotu anlatayım. Mevcut Genel Başkan'ın daha ilk zamanlarıydı. Biz çalıştığımız gazetede Mevcut Genel Başkan'ın halk nazarında imaj kazanması için dizi dizi hayat hikâyesini yazıyoruz. (Sonra kitabını da çıkartacağız.) MHP Genel Merkezi'ne ulaşılabilecek bir kanal olarak beni bulmuş olacaklar ki, Ordu'dan bir baba-kız arıyor. Kız yaman... Her şeye hâkim. Baba değil, kız konuşuyor daha çok. İl başkanıyla olumsuzluk yaşanmış. Hatırımda yanlış kalmadıysa bir satıştan, bir senetten, parti binasında tehditvari bir konuşmadan bahsediyorlar. Diyorum ki: "Evrakınızı -MHP Genel Sekreteri arkadaşımın ismini vererek- ona gönderin, o da Genel Başkan'a iletir. Genel Başkan mutlaka sizi arar." Genel Sekreter arkadaşa ilgilenmesi için ayrıca telefon ediyorum. Netice: Belgeler gitmiş, Genel Başkan gerçekten "mağdur" baba-kızı aramış. Neticesi aklımda değil. Bir aklımda olan, mağduriyeti yaşattığı iddia edilenin sonra milletvekili olması! Halkla bu derece ilgilenilirken sonra ne oldu? Halk muhalefeti desteklediği için "düşman" ilân edildi!

Gazetemiz, Meral Akşener'in avukatı -kendisi hâkimlikten gelmedir- Feridun Yahşi'ye, bundan sonra ne olacakları sormuş. Av. Feridun Yahşi: "Pazartesi (bugün) ihtiyati tedbirin kaldırılmasını isteyeceğiz." diyor. 3. Asliye'nin, evrakları bile incelemeden böyle bir hüküm vermesinin mantığı olmadığını belirtiyor ve şunu ekliyor:

"Tedbirin kaldırılmasını bekliyoruz. Hukuk Mahkemesi Kanunu'na göre böyle bir gerekçeyle karar verilemez. Bunların tek tek açıklanması lâzım. Hangi hakların ihlal edildiğinin gösterilmesi, açıklanması gerekiyor."

Feridun Bey! Hukukta bir "Gemerek faciası"yla karşı karşıyayız yine... Hadi kaldırdın, ikinci bir karar daha çıkartırlar. Hukuk yok!

AKP'nin bir zamanlar has adamları Akif Beki de, Mehmet Ocaktan da MHP üzerine oynanan oyunlara, "Havuz-yandaş" gazetelerin Gidici Başkan yanında müdahil olmasına isyan ediyorlar:

Akif Beki: "... biri söylesin, MHP'de yenilenme isteyenlerin üstüne neden masabaşı kararlarla gidiliyor, mizansen manşetlerle saldırılıyor? / Bahçeli, niçin kendi kurultay delegelerine karşı korumaya alınıyor?" (Hürriyet, 26.6.2016).

Mehmet Ocaktan: "Ne yazık ki Devlet Bahçeli ve arkadaşları bu çaresizlik yüzünden tamamen hukuka uygun olarak yapılan kongreyi, korsan sayarak ve de Gemerek benzeri yöntemlerle yürütmeyi durdurarak, MHP'yi göz göre göre dramatik bir sona doğru sürüklüyorlar." (Karar, 26.6.2016).

"Gemerek faciaları"nın sonu gelmez! Kitleler harekete geçmelidir. Başka çare bırakmıyorlar!  

Yazarın Diğer Yazıları