Geminin pruvası döndürüldü. Sancak baş omuzluk kurtuldu

Geminin pruvası  döndürüldü. Sancak baş omuzluk kurtuldu
Süveyş Kanalı’nda karaya oturan yük gemisini kurtarma çalışmaları sırasında kaydedilen yeni görüntüler ortaya çıktı. Geminin pruvasının hasarsız döndürülmeye çalışıldığı öğrenilirken, sancak, baş ve omuzluğun ise kurtulmak üzere olduğu öğrenildi.

Geminin pruvası hasarsız döndürüldü. Sancak baş omuzluk kurtuldu

Günlük yaklaşık 10 milyar dolar değerinde malın geçtiği Süveyş Kanalı’nda The Ever Given isimli yük gemisinin sıkışmasının ardından dünya ticaretinde lojistik krizi meydana gelmişti. Birçok ürün, kanaldan geçemediği için Avrupa ülkelerine ulaşamadı. Panama bandıralı gemi, Çin’den Hollanda’nın Rotterdam Limanı’na giderken karaya oturmuştu.

Önceki gün kurtarma çalışmalarının yoğunlaştığı gemi, akşam saatlerinde kurtarıldı. Geminin kurtarıldığı anlarda, gemiyi siren çalarak uğurlayan römorkörlerin görüntülerine de ilk olarak YENİÇAĞ ulaşmıştı.

Geminin kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni fotoğraflar da ortaya çıktı. Son gelen fotoğraflarda, kepçelerin gemiyi kurtarmak için yoğun mesai uyguladığı görülüyor. Geminin hasarsız döndürülmeye çalışıldığı bilgisi gelirken, sancak, baş ve omuzluk kısmının ise kurtulmak üzere olduğu bildirildi. Hem kanaldan hem de karadan yapılan müdahaleler sonucunda kurtarılan gemi hem ticaret dünyasını hem de kanalın etrafındaki ülkeleri rahatlattı.

İşte geminin kurtarılma anına ilişkin yeni görüntü:

İlgili Haberler