Genç çiftçilere verilecek ihale iptal edildi

Genç çiftçilere verilecek ihale iptal edildi
Genç çiftçilere dağıtılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihalesi TİGEM tarafından bilinmedik bir gerekçe ile iptal edildi.

Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı’nın atandığı TİGEM’de “ihale bilmecesi” ortalığı karıştırdı. Genç çiftçi projesi kapsamında TİGEM tarafından tedarik edilerek çiftçiye dağıtılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların önce firmalardan teminatlar alınarak ihalesi yapıldı, sonra bilinmedik bir gerekçe ile ihaleler iptal edildi. TİGEM’in ihalede oluşan fiyatların üzerinden hayvanları tedarik edecek olması ise kafaları karıştırdı.

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre; TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı, konuyla ilgili soruları cevaplandırmaktan kaçındı. Şanlı, “Ne öğrenmek istiyorsanız basın müşavirliğine sorularınızı gönderin” diyerek iddialara cevap vermedi. Fakat TİGEM Basın Müşavirliği’ne gönderilen sorulara da cevap verilmedi. TİGEM’in böylesine önemli iddialar karşısında sessiz kalması manidar karşılanırken, “Hayvanların tedarik edileceği firmalar belli mi?” sorularını gündeme getirdi.