“Genç lider” Ata‘nın huzurunda

“Genç lider” Ata‘nın huzurunda
8 ülkeden 44 gencin katıldığı “Yurtdışı Genç Liderler 2015 Ankara Programı”na katılanlar Atatürk’ü kabri başında rahmetle andı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen; ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere’den olmak üzere 8 ülkeden 44 gencin katıldığı “Yurtdışı Genç Liderler 2015 Ankara Programı” sona erdi.  2013 yılından bu yana başarıyla uygulanan ve bu yıl 3. grubun oluşturulduğu programda, bu yıl ilk kez Türkiye’den üniversite öğrencileri de program boyunca Genç Liderlere eşlik etti. Bu uygulamayla, yurtdışında yetişen başarılı üniversite öğrencileri ile ülkemizdeki öğrenciler arasında sıkı bağlar oluşması hedeflendi. Alanında uzman kişilerden Uluslararası Güncel Gelişmeler, Kişisel Gelişim ve Liderlik ile Türkiye Tarihi konularında seminer alan Genç Liderlere, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi vizyon konuşmaları yaptı. Genç liderler, Dışişleri Bakanlığı’nda dış politikamız hakkında bilgilendirilirken, TBMM’yi ziyaret ederek Meclis’in işleyişi hakkında bilgi aldılar.

Kültür gezileri 
Genç Liderler, düzenlenen kültür turlarıyla da Ankara’nın tarihi ve önemli yerlerini gezme fırsatı buldu. Gençl Liderler, Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi ile tarihi Hamamönü semtini ziyaret etti. TRT Ankara Radyosunda Sanat ve Halk Müziğimiz hakkında TRT sanatçılarından bilgi alan Genç Liderler, Hamamönü ziyaretinde de ebru sanatı ve ney, ud gibi milli çalgılarla tanışma fırsatı buldu. Yurtdışı Genç Liderler ekibi programın son gününde ise Konya gezisine katıldı. Mevlana Müzesi, Alaattin Tepesi, Sille Köyü gibi tarihi ve kültürel öneme sahip mekanları uzman rehber eşliğinde gezen ekip, Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sema gösterisini izleme imkanı buldu.

Ağustosta İstanbul’da
Geçen yıllarda olduğu gibi, bu yılki Genç Liderlerle de İstanbul’da bir program daha yapılması öngörülüyor. Ağustos ayında düzenlenmesi düşünülen programda, seminer ve vizyon konuşmalarının devam ettirilmesi ve İstanbul’un kültürel öneme sahip yerlerinin gezilmesi planlanıyor. Böylece, dünyanın dört bir yanından seçilen başarılı gençlerimizden oluşturulan grupların kendi aralarında daha sıkı kaynaşmaları ve ülkemizle olan aidiyet bağlılıklarının artırılması hedefleniyor.