Gencin odası (2)

Aileler olarak gençlerin oda seçimine saygı göstermeli ve gençliğin beğenilerinin yetişkinlerden farklı olabileceğini anlayışla karşılamalıyız.
Odası gencin özel bir mekânıdır. Ailesi olarak odasına girmeden önce kapısını çalarak onu kişiliğine saygı gösterdiğinizi ona anlatabilirsiniz. Böylece onun kalbini fethedebilir, onunda size aynı saygıyı göstermesini sağlayabilirisiniz.
Öğrencinin devam ettiği üniversite odasında ve mobilyaların seçiminde yönlendirici olacaktır. Mimarlık, fotoğrafçılık, sinema, bilgisayar gibi sosyal etkinlikleri ve hobileri de odasında etkili olacaktır. Gencin kişiliği odasına damgasını vuracaktır.
Odası onu kimliğidir. Bu kimlik bir kartvizit gibi onu yansıtır.
Üniversiteli gencin arkadaşlarının sık sık onu ziyaret edebileceği için, odasındaki mobilyaların da daha fazla oturma grubu olmalıdır. Üniversitede birlikte çalışmak ve proje geliştirmek gerekebileceği için mobilyalar kolay ve rahat hareket ettirilebilen parçalardan oluşmalıdır.
Genç, odasında yaratıcılığını kullanabilmelidir. Öncelikle keşfetmelidir. Gençler özgürlüğün tadını çıkarabilmelidirler. Mobilyalar hareket rahatlığına uygun olmalıdırlar.
Eğer gence mobilyalarını belirlediğiniz sınırlar içinde seçme istediğinde odasının dekorunu değiştirebilme özgürlüğünü verebilirseniz, gencin gelecekteki yaşamında özgür, yaratıcı, mutlu, başarılı olmakta önemli bir adım atabileceğini göreceksiniz.

Yazarın Diğer Yazıları