Gençler, AKP'de gelecek görmüyor!

Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısı, kaymakamlar konferansı derken üniversitelere de demir attı! Bu arada muhtarlara yurt dışı gezi, kaymakamlara maaş artışı, genç akademisyenlere yardımcı doçentlik bariyerini kaldırma sözü de verdi. Yurt dışında da gittiği her ülkeye ya uçak siparişi veriyor ya da et! Veya her ikisi birden!

***

Erdoğan, mezuniyetinin tartışmalı olduğu Marmara Üniversitesi'ndeki konuşmasında "FETÖ, bu milletin çocuklarına yaptığı kötülükle geleceğimizi gasp etmiştir. Geleceğimizi çalmıştır ve bu ümmeti parçalamıştır." dedi ve "Türkiye'nin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerine giden yolu dershane tartışmaları üzerinden takip etmek mümkündür." diye de bir yol gösterdi.

FETÖ, yıllarca üniversite ve KPSS dahil bütün kurumların sınav sorularını yani gençlerin geleceğini çalarken, Türkiye'de Başbakan kimdi? Bu sınavları yapanlar hakkında, 15 Temmuz'dan önce en küçük bir soruşturma açılmasına izin verdi mi?

Ümmeti parçalayan ise sadece FETÖ müdür? Büyük Orta Doğu Projesi çerçevesinde Libya, Suriye operasyonları ile birlikte Arap Baharı denilen operasyona hizmet verenler İslâm ümmetine mi hizmet etmiştir? 

Arap Baharı'nın düğmesine İstanbul'da 2015 yılında yapılan İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı ile basıldı. O toplantıda, CIA'nın verdiği paralar başta Müslüman Kardeşler olmak üzere diğer kuruluşlara dağıtıldı ki hazırlık çalışmaları yapsınlar!

Ayrıca, 15 Temmuz'a giden yolu dershane tartışmaları üzerinden takip edersek, "Ne istediniz de vermedik?" sorusuyla karşılaşırız. Bugün terör örgütü olarak kabul edilen cemaate her istediğini veren kimdi?

***

Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan Tayyip Bey, şimdi "millî mutabakat"tan, "millî ittifak"tan bahsediyor. Kendi mensuplarını büyük ölçüde kaybeden MHP ile ittifak yapmak bunun için yeterli midir? Zarfın içinde milliyetçilik kalmış mıdır?

Nitekim Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Millî mutabakat, millî ittifak denilince içeriğine bakmak gerekir. Neyin millî olduğunda tereddüdüm var. Ekonomi, dış politika, eğitim millî mi? Avrupa Birliği kapısında beklemek millîlik mi? ABD ile kavgalıyken, onları teröre destek vermekle itham edip hâlâ stratejik ortaklığa devam etmek millîlik mi? İsrail'le olan münasebetlerimiz millî mi? Millî kelimesinin içini doldurmadan bunları söylemek bize göre sadece kamuoyunda hava oluşturmaya yönelik adımlardır." dedi.

***

Diğer taraftan Bitlis Eren Üniversitesi ile Bitlis Birlik Vakfı Şubesi iş birliği ile yapılan sportif etkinliklerde dereceye giren sporcular için düzenlenen ödül töreninde Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Bölgelerde sivil toplum kuruluşlarının gençler için yapacağı faaliyetler ile ülkemiz ve geleceğimizle alakalı yapılacak toplantılar çok önemli." dedi.

Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım da sorunların çözümünde sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü anlattı ve "Bu anlamda Birlik Vakfı ile iş birliği protokolü imzaladık. Ümit ediyorum vakıfla güzel hizmetler yapacağız." dedi!

İsmail Kahraman yönetimindeki Birlik Vakfı, önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sonra genel seçimlerde AKP üzerinden iktidar olan bir kuruluştur!

Şimdi AKP iktidarı, Birlik Vakfı, Ensar Vakfı, TÜRGEV gibi kuruluşlarla birlikte, gençleri kazanmaya çalışıyor. Murat Gezici'ye göre son referandumda ilk defa oy kullanan gençlerin yüzde 68'i "Hayır" dedi! Adil Gür'e göre de ilk defa oy kullanan gençlerin yüzde 70'i genel seçimlerde muhalefete oy verdi! Kısacası gençler AKP'de gelecek görmüyor!

Gençler üzerinde bu kadar yoğun çalışmalarının sebebi bu rakamlar!

Yazarın Diğer Yazıları