Genel başkan adaylarından çok sert tepki

Genel başkan adaylarından çok sert tepki
MHP'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Genel başkan adayları yazılı basın açıklamasıyla yaşananlara çok sert tepki gösterdi. Genel Başkan adayları Kurultayın yapılacağı adreste olacaklarını açıkladı.

MHP'de kongreye hukuk dışı müdahale yapılması sonrasında genel başkan adaylarından ortak bir tavır geldi. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ yayınladıkları ortak metinle, kongre salonunun önünde toplanacaklarını açıkladılar.

Alınan hukuksuz karara sert tepki gösteren genel başkan adayları, tüzük kurultayının yapılmayacağını ancak, belirtilen adres ve saatte orada olacaklarını açıkladılar.

ÜLKÜCÜLER HESABINI SORACAK

Genel başkan adaylarının açıklamasındaki "Bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet Milliyetçi Hareket Partisi Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır. Unutulmasın ki, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Özellikle de hukuku bugün siyasi çıkarları için ayakları altına alanlara. Hukuku ayaklar altına alan bu hükumetten ülkücüler bunun hesabını mutlaka soracaktır. Bu hükumetin siyasi komplolarına alet olan bürokratlar da hukuk önünde hesap vereceklerdir" ifadeleri dikkat çekti.

Açıklamanın devamında kurultayın yapılacağı adreste, aynı saatte toplanılacağı açıklandı: "Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

İŞTE GENEL BAŞKAN ADAYLARININ AÇIKLADIKLARI ORTAK METİN

genel-baskan-adaylari-aciklama.jpg

Yeniçağ