Genel kurulda ne olacak?

Trabzonspor’un, yarınki  olağan genel kurul toplantısında, belki yönetici seçimi olmayacak, ama ondan daha önemli konularda kararlar alınacak.
Gazetelere ilan verilip, üyelere mesaj çekilmiş olsa da, özellikle gündemin, “Derneğe taşınır, taşınmaz gayri menkul satın alınması veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi” maddesinin kulübün geleceğine matuf tablosunda nelere sebep olabileceği hakkında neredeyse hiçbir üyenin detaylı bilgisi yok.
O nedenle, kamu, özellikle de Trabzonspor camiası adına “..ayni hak tesisi” konusunda bilgilendirme yapmak gerekiyor, zaten meslek olarak bizimde görevimiz.
Ayni hak; hukuk sisteminde “taşınır veya taşınmaz üzerinde doğrudan doğruya egemenlik yetkisi veren ve herkese karşı ileri sürülebilen haklar” olarak biliniyor. Yarın yapılacak olan genel kurul gündemi ile ilişkilendirirsek, konu sadece 7. maddede ki “satın alma” amacına yönelik değildir. Çünkü bu madde, satın alma kadar, satabilme hakkını da yönetim kuruluna tanımaktadır. İşte bu noktada ister istemez; “hemen hemen tüm gayrimenkulleri teminat olarak gösterilmiş Trabzonspor’da, sıra satma işlemine mi geldi?” sorusunun endişelerini beraberinde getirmiştir.
Kazın ayağı
Her ne kadar, Başkan Hacıosmanoğlu, “Biz alırız başkaları satar” dese de, kazın ayağı hiç de öyle göstermemektedir. Çünkü, ortada borcu 300 milyon lirayı aşmış ve geleceği de uzun süreli olarak ipotek altına alınmış bir kulüp vardır. Bu durumda, camiada “Bu kadar da olmaz” diyerek ayağa kalkan ve bu maddeye ret oyu verecek, sağduyu sahiplerinin oranının da giderek arttığı görülmektedir. Buna rağmen, sadece Trabzonspor’un kulüp üyelerinde değil, top yekün Trabzon’da bir umursamazlık, vurdumduymazlık söz konusudur.
Eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman’ın yaptığı tespit de gerçeğin ta kendisidir: “Bu şehir de her açıdan müthiş bir ilgisizlik içinde, meselelerine duyarsızlık var. Birileri elini açmış para istiyor, diğerleri kollarını açmış yönetici bekliyor.”
Bu tablo içinde Trabzonspor’da şimdilik maddi konuları içeren, ama hedefi 1 yıl sonra yapılacak seçimli genel kurul olan kongre yapılacak. Bakalım genel kurulda neler olacak?

 

Yazarın Diğer Yazıları