Genel Merkez'den Ümit Özdağ'a ihraç girişimi

Genel Merkez'den Ümit Özdağ'a ihraç girişimi
MHP Genel Merkez'nin Genel Başkan adaylarına karşı başlattığı kıyım sürdürüyor. Meral Akşener'den sonra şimdi de Ümit Özdağ'ın disipline sevk edildi.

Bahçeli'nin başkanlık girişimi sonrasında ayağa kalkan Milliyetçi Hareket'te skandal kararlar alınmaya devam ediyor. Parti teşkilatlarını gece yarısı kapatıp, genel başkan adaylarını ihraç etmek isteyen Bahçeli şimdi de Ümit Özdağ'ı ihraç etmeye hazırlanıyor. 

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; “Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren parti tüzüğümüzün 11. Maddesinin ihlali, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle parti tüzüğümüzün 81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir.”

"MHP'YE KARŞI FAALİYETLER İÇİNDE"

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "belli çevrelerin MHP’nin görüş ve düşüncelerine karşı faaliyetler içine girdiğini", bunu parti içinde yapanlardan birinin ise Ümit Özdağ olduğunu söyledi.

Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“Ümit Özdağ’ın parti politikalarının tersine gerek Halk TV’de gerek televizyon ve gazetelerde farklı görüşler beyan ederek parti disiplininin dışına çıkması da dikkatlerimizden kaçmıyor. Muhtemelen bu davranışlarından dolayı kendisi de disipline sevk edilecektir. Kuvvetle ihtimal sevk edilme ihtimali mevcuttur.” 

AKŞENER, OĞAN'DAN SONRA ŞİMDİ DE ÖZDAĞ

MHP’de kongre tartışmalarıyla başlayan muhalefet sürecinde disipline sevk edilen ilk Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ değil. Bir süre önce iddialı adaylardan Meral Akşener disiplin süreci sonunda partiden ihraç edilmişti. Akşener, bu kararı yargıya taşıdı. Bir diğer Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ise daha önce partiden ihraç edilmiş ancak yargı kararıyla geri dönmüştü.

ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Disipline sevk edileceği açıklanan MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Özdağ'dan çok sert cevap geldi.

Özdağ, "Ben MYK üyesiyim, benim ihraç edilip edilmeyeceğime yalnızca MYK karar verir" dedi.

İlgili Haberler