Genelkurmay'da kritik toplantı

Genelkurmay'da kritik toplantı
Genelkurmay Başkanı Akar'ın evsahipliğinde Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'ın katılımlarıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda toplantı düzenlendi.

Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı zafer ilan edilen bir ortamda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Iraklı ve ABD'li komutanları Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda ağırladı. Genelkurmay Başkanlığı, önceden duyurulmuş olan planlı toplantının fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi, ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ve ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph L. Votel yer aldı.

TERÖRLE MÜCADELE

Genelkurmay Başkanlığı'nın basın açıklamasında ''Toplantıda; başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki genel güvenlik durumu ve terör örgütleriyle mücadelede alınması gereken tedbirlerle ilgili hususlar görüşülmüştür'' denildi.

YPG'YE GİDEN AMERİKAN SİLAHLARI

Akar'ın Iraklı mevkidaşı ve ABD'li komutanlara IŞİD'in yanısıra PKK ile mücadelenin önemini vurgulayıp hem Irak hem de Suriye'deki varlığına dikkat çektiği, Scaparrotti ile Votel'e ABD Başkanı Donald Trump'ın artık YPG'ye silah vermeme sözünü hatırlattığı ve vaat edildiği gibi verilen silahların geri toplanmasıyla ilgili süreci sorduğu öğrenildi.