Hakkı yenen gazeteci Odatv’den Can Özçelik en anlamlı ödülü aldı. Gerçek gazetecilik kazandı!

Hakkı yenen gazeteci Odatv’den Can Özçelik en anlamlı ödülü aldı. Gerçek gazetecilik kazandı!
Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) verdiği “Yılın Haberi” ödülünü “Kendi Bakanlığına mal satan Bakan” haberiyle kazandı. Özçelik daha önce aynı haberle TGC Sedat Simavi ödüllerine başvurmuş. TGC skandal bir kararla ödülü 45 yıllık kuralını çiğneyerek daha önce derece yapmış başka bir habere ödül vermişti.

Türkiye’de gazetecilik ödüllerinin en saygınları arasında yer alan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) verdiği “Yılın Başarılı Gazetecilik Ödülleri 2021” açıklandı. “Yılın Haberi” ödülü Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’in “Kendi Bakanlığına mal satan Bakan” haberine verildi.  

ÇGD, “Yılın Haberi” ödülünü neden Odatv ve Can Özçelik’e verdiğini de şu sözlerle açıkladı: “Erişim engeli konulduğu için iki yılı aşkın süredir ‘odatv4.com’ adresinden yayın yapan Odatv ekibi, bu ve gündem yaratan diğer haberleriyle bir kez daha haberciliğin engel tanımayacağını gösterdi.”

HABERDEN SONRA BAKAN GÖREVDEN ALINDI

16 Nisan 2021’de Odatv’de Can Özçelik imzalı haberde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın şirketinin ürettiği dezenfektanları yine Ticaret Bakanlığı’na bağlı kurumlara satıldığı ortaya çıkarılmıştı.

Haber günlerce konuşulmuş ve ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınmıştı.

TGC 45 YILLIK KURALI ÇİĞNEDİ

Odatv “Kendi Bakanlığına mal satan Bakan” haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi ödüllerine başvurmuştu.  Ancak ödül jürisi, 45 yıllık kuralını çiğnemiş ve daha önce başka yarışmaya katıldığı için aday bile olmaması gereken bir habere ödül vermişti.  

 

İlgili Haberler