"Gerekirse özgürlükler kısıtlanır"

"Gerekirse özgürlükler kısıtlanır"
İngiltere Başbakanı Theresa May, terörle mücadelede radikal önlemler alacağının sinyalini verdi. Son saldırılar sonrası eleştirilerin de odağındaki May için yarınki seçimler referandum niteliğinde..

Son 3 ay içerisinde terör saldırılarını üst üste yaşayan İngiltere yarın seçime gidiyor. 

Ülke seçim kadar Başbakan Theresa May'in son açıklamalarını da konuşuyor. 

İngiltere Başbakanı Theresa May terörle mücadelede "insan haklarını güvence altın alan yasalardan taviz verebileceğine" işaret etti. 

Resmi makamların tehditlere karşı daha etkili önlem alabilmesi gerektiğini söyleyen May, Londra'daki son terör saldırısı nedeniyle  eleştirilerin de hedefi olmuştu.

May güvenlik makamlarının topladıkları bilgilerin adli kovuşturma için yeterli olmaması durumunda şüphelilerin hareket serbestliğinin kısıtlanabileceğini söyledi.

Theresa May, ‘Sun' gazetesine yaptığı açıklamada, "insan haklarını düzenleyen yasalarımız engel teşkil ettiği takdirde engelleri kaldırmak için yasaları değiştiririz” dedi.

Başbakan May, terör şüphelilerinin ifadelerini almak için gözaltında tutuldukları süreyi 14'ten 28 güne çıkarmayı planladıklarını da belirtti.

İNGİLTERE YARIN SANDIĞA GİDİYOR 

8 Haziran genel seçim kampanyasının son gününde yapılan konuşmalarda terörle mücadele ve can güvenliğini ilgilendiren konular ön plana çıktı. Theresa May, Muhafazakâr Parti'nin anketleri açık arayla önde götürdüğü 18 Nisan'da erken genel seçim kararı almıştı. İktidar partisi ile İşçi Partisi arasındaki 20 puanlık oy farkı tek puana kadar gerilemiş bulunuyor.

 

 

 

İlgili Haberler