Gerginlik zirveye çıktı

Gerginlik zirveye çıktı
Son güne kadar muhalefete hücum eden Erdoğan’ın yemin töreni de olaylı oldu

Gerginlik zirveye çıktı

Türkiye’de 12 yıllık bir dönem kapandı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yemin ederek 12. Cumhurbaşkanı olarak görevine resmen başladı. Çankaya’ya çıkacağı son güne kadar yaptığı konuşmalar  ve icraatlarla toplumu geren, Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen CHP ve MHP’ye ağır hakaret eden, seçimlerde aldığı oylarla halkın yarısının karşı olduğu Erdoğan’ın bu tutumunu Ata’nın makamında da sürdüreceği kulislerde konuşuluyor. Ankara Subayevleri’ndeki konutundan çıkan Erdoğan uzun bir konvoy eşliğinde TBMM’ye gitti. TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılanan Erdoğan, Meclis girişinde tören kıtasını selamladı. Erdoğan TBMM Şeref Kapısı’nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından karşılandı. Meclis’in oturma localarının kuralları değişti. Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine ailesi, akrabaları, partililer, belediye başkanları, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı, YSK Başkanı ve pek çok bürokrat katıldı. Meclis’te, Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bahçeli ile tokalaştı
Erdoğan Genel Kurul’a gelmeden ziyaretçiler yerleştirildi. Genel Kurul’un başlama saati olan 14.00’dan önce milletvekilleri, bakanlar ve ziyaretçiler yerlerini aldı. Genel Kurul açılmadan 10 dakika önce AKP’nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu geldi. AKP, Davutoğlu’nu ayakta alkışladı. AKP Grup Başkanvekillerinin eşlik ettiği Davutoğlu’nu, Bakanlar Kurulu sıraları yerine grup başkanvekillerinin oturduğu yere götürdüler. Davutoğlu koltuğuna oturmadan önce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve HDP’lilerle tokalaştı. Ardından kendisi için gösterilen koltuğa oturdu. Meclis’in özel locaları ile ilgili kurallar yıkıldı. Kordiplomatik locasına Başbakanlık danışmanları, milletvekili eşleri oturdu. Ziyaretçi locası ise partililer, belediye başkanları, parti kurucuları ve vekil yakınları oturdu. 

“Atatürk” diye başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreninin ardından TBMM’den ayrılıp Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Başbakanlığı döneminde “Atatürk” demekten kaçındığı gözlenen Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatıyla Anıtkabir özel defterine yazdığı ilk yazıya “Aziz Atatürk” diye başladı. Erdoğan, “Vefatınızın ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki bağlar zayıfladı” diye yazarak Atatürk’ten sonra görev yapan tüm cumhurbaşkanlarını da bir anlamda suçlamış oldu.