Gezi kâbusa döndü

Gezi kâbusa döndü
Doğa yürüyüşüne çıkan 52 lise öğrencisi ve 3 öğretmen Yalova’daki ormanda kayboldu. 55 kişilik grubu 7 saat sonra jandarma ve AFAD ekipleri kurtardı

Yalova’nın Teşvikiye beldesine doğa yürüyüşüne çıkan 52 öğrenci ve 3 öğretmen kayboldukları ormanlık alandan jandarma ve AFAD ekiplerinin çalışmalarıyla 7 saat sonra kurtarıldı. İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi, öğrencileri için Çınarcık ilçesinin Teşvikiye beldesine bağlı Delmece Yaylası’na bir gezi düzenledi. Delmece Yaylası’nda doğa yürüyüşüne çıkan grup 18.00 sıralarında kaybolduklarını fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ve AFAD ekipleri 20.00 sularında kaybolan gruba ulaştı. Ekipler öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grubu, dere üzerine çekilen bir halatla karşı kıyıya geçirdi. Grupta ayağı burkulan bir öğrenciye de olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Ardından bir süre otobüslerin bulunduğu yere yürüyen öğrenciler, 02.00 sularında Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Burada yemek ikram edilen öğrenciler, daha sonra İstanbul’a hareket etti. Kaybolan gruptaki öğrencilerden Berke Çevik, yaşadıkları olayı şöyle anlattı; “Otobüs şoförünün geç kalmasıyla her şey başladı. 1,5 saat feribota geç kaldık. Zaten başımıza böyle bir şey gelmeyecekti. O geç kaldığı için acele etmek zorunda kaldık. Çok da hızlı yürümediğimiz için karanlığa kaldık.  Öğretmenler yolu biliyordu ama dereyi geçemediğimiz için mahsur kaldık.”

Halatla karşı kıyıya geçtiler

Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grup 18.00 sıralarında kaybolduklarını fark ederek telefonla jandarmaya bildirdi. Kurtarma ekipleri 20.00 sıralarında kaybolan gruba ulaştı. Ekipler, öğrencileri halatla karşı kıyıya geçirdi. 02.00’de otobüslere bindirilen öğrencilere jandarma karakolunda yiyecek ikramı yapıldı.