Giresun'da camiye Erdoğan afişleri

Giresun'da camiye Erdoğan afişleri
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Dünya Ormancılık Haftası kapsamında düzenlediği programa telekonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin bulunduğu dev afişlerin camiye asılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Referandum sürecinde yaşanan 'Evet' propagandalarıyla camilerin siyasete karıştırılması daha önce tartışmalara neden olmuş birçok vatandaş 'Camiler bölünüyor' siyerek duruma tepki göstermişti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Giresun'da düzenlenen programa telekonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük boy afişlerinin camilere asılması o tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Giresun, Bulancak'taki Sarayburnu Cami'ne asılan afişlerde Erdoğan’ın fotoğrafı ile, ‘Milletimizle birlikte daha yeşil Türkiye’ ve ‘Müslümanın diktiği her fidan onun sadakasıdır’ ifadeleri yer aldı. Cami duvarına küçük boyutlarda bir Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü'nün flamaları da asıldı. 

Namaz için camiye giden vatandaşlar ise afişlerin asılmasına tepki gösterdi.

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve Bulancak Belediyesi'nin resmi Twitter hesaplarından da paylaşılan görüntülere de çok sayıda vatandaş tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 25 Mart Pazar günü Giresun'u ziyaret edecek ve AKP İl kongresine katılacak. 

İlgili Haberler