Göç krizinin vurduğu Kilis'te su alarmı

Göç krizinin vurduğu Kilis'te su alarmı
Suriyeli göçünün vurduğu Kilis'te, Belediye Başkanı içme suyu sıkıntısı nedeniyle kentte kademeli su kesintisi uygulanacağını belirterek, "Seve Barajı'nın ana gövdesi kurumuş. Barajda tahmini 3-4 günlük suyumuz kalmış vaziyette" dedi.

Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından bölgeden kaçan Suriyelilerin büyük bir kısmı Kilis ve çevre illerde ikamet ediyor. Nüfusu 137 binlerde olan Kilis'te 130 bini aşkın Suriyeli yaşıyor. Nüfusun iki katına çıktığı şehirde ciddi su sorunları yaşanıyor.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, son gelişmeleri incelemek üzere gittiği Seve Barajı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, son 3 yılda yaşanan kuraklık ve Suriye krizi sonrası kentin aldığı göçün de etkisiyle kentin ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Kara, "Barajda tahmini 3-4 günlük suyumuz kalmış vaziyette" ifadelerini kullandı.

"SAAT 21.00-07.00 ARASINDA SU KESİNTİSİ UYGULANACAK"

Su sorunun giderilmesi yönünde devletin gerekli tedbiri aldığını söyleyen Kara, ancak vatandaşların da israf etmemesi uyarısında bulundu.

Kara, şunları kaydetti:

"Kilis'i üçe böldük. Depolarımız şişmediği ve dolmadığı sürece verdiğimiz su belli bölgelere gidiyordu. Diğer bölgelere gidemediğinden dolayı bölünen bölgelerin tamamına su verelim diye 3 günde bir şekilde 15-20 Eylül'e kadar su kesintisi kademeli olarak devam edecek. Bu durumda ihtiyacı karşılaşacak kadar suyumuz var. Ondan sonra inşallah günlük su vermeye devam edeceğiz fakat barajımız su dolana kadar 21.00 ile 07.00 aralığında kesintiler devam edecek." 

İlgili Haberler