Gökçek cevap verebilecek mi?..

Bıraktığımız yerden devam edelim... Çalışmalarını sonlandıran, 15 Temmuz  Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Meclis Başkanlığı'na sunduğu Melih Gökçek dosyasının sayfalarını aralamıştık. Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 2013 Aralık ayında Washington'a yaptıkları çalışma ziyareti ile ilgili Gökçek'in komisyona yazdıklarını "iftira" diyerek sert tepki gösteriyor.

Aytun Çıray, karşı iddialarını şöyle sıralıyor;

"Gökçek, uluslararası saygın muhabir ve dış politika yazarı Tolga Tanış'ın kaleme aldığı haberi A'dan Z'ye çarpıtmıştır.

* Doğrusu şudur: TAA kısa ismi ile bilinen sivil toplum örgütüne sözü edilen günde ziyarete gidilmiştir.

* TAA'nın basın bültenine dayanan Sayın Tanış'ın yazdığı haber hem nezaket, hem de detaydaki önemsizliğinden ötürü yalanlanmamıştır. Ancak açıklama bir Basın Bülteni olduğu için bazı kaçınılmaz yanlışları da içermektedir. Bu yanlışlık, heyette yer alan CHP milletvekillerinin tamamının TAA ile yapılan sınırlı, araya nezaketen sıkıştırılmış sohbet toplantısına katılmamış oldukları gerçeğidir. Sayın Genel Başkanımıza protokol gereği ilgili sivil toplum örgütüne kadar eşlik edip sonra da bu toplantıya katılmayan milletvekillerinden birisi de bizzat şahsımdır. Söz konusu toplantı esnasında şahsım Dünya Bankası'nın düzenlediği sağlık politikalarında gelişmelerle ilgili, randevusu büyükelçiliğimizce alınmış bir başka toplantıdaydım. Yani aynı anda iki yerde bulunmam Gökçek'in ciddi ciddi FETÖ'nün kudreti olarak sunduğu üç harflilerden olmadığım ve onların desteğini görmediğim için imkânsızdı. Üstelik demokrasiye ve devlete sadakati tartışılmaz olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun gittiği her yere, davet edilmemiz halinde biz milletvekilleri olarak gideriz.

* Buna karşılık, CHP ve şahsım hakkımda bu asılsız kurguları ortaya atan Melih Gökçek'in bizzat kendisinin TAA'ya gittiğine dair fotoğrafı ekte sunuyorum. Gökçek TAA'yı şahsen ziyaret etmiş ve bu konuda fotoğraflar yayınlanmıştır. Eğer adı geçen sivil toplum örgütüne gitmek suçsa bu Gökçek'in işlediği en hafif suç olacaktır.

 

Çıray'ın Meclis Başkanlığı'na sunduğu fotoğraflardan biri.

 

* Dolayısı ile böyle bir ziyaretten ancak korkularla kıvranan bir zihnin çıkaracağı çarpık ve iftira dolu sonuçlar o zihnin sahibini aklamaz.

* TAA sadece CHP lideri ve heyetini değil, Türkiye'den gelen başta AKP'lilerinki olmak üzere bütün heyetleri ağırlamaya, onlarla ilişki kurmaya çalışmış bir organizasyondur. Bu organizasyonun CHP'yle kurduğu ilişki, AKP ve yan örgütleriyle kurduğu ilişkinin yanında ancak ve ancak devede kulak kalır.

* Gezi heyetinde yer alan iki milletvekilinin, yani şahsım olarak Aytun Çıray'ın ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu üyeleri arasında yer alması arasında bir bağlantı kurulmaya çalışılması gülünç, acınası ve ibretlik bir teşebbüstür. Çünkü maksat kendi yoğun FETÖ ilişkilerinin bir aldatılma söylemi eksenine yerleştirilmeye çalışılmasıdır. Kurnazlığı kendisinin alameti farikası sayan bir siyasetçinin şimdi kendisini bu yolla temize çıkaracağını sanması bu övündüğü meziyetlerine ters düşmektedir.

Karşı belgeler

* Komisyona sunduğu ek dosyadaki sözde kanıtlara karşın kendisinin FETÖ'yle ilişkisinin somutlaştıran mebzul miktarda görsel kanıt söz konusudur. (Örn: , , , ,) Bu kanıtların bir kısmını örnek teşkil etmesi için bir ek dosya olarak Komisyonumuzun bilgisine sunuyorum. 

*Ayrıca Komisyonumuzun kayıtlarına ve raporuna geçmesi için FETÖ suçlaması ile Ankara Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içindeki kapatılan vakıfların, eğitim kurumlarının, sözde sivil toplum ve hayır kuruluşlarının, ekonominin değişik alanlarında faaliyet gösteren şirketlerinin isimlerinin İçişleri Bakanlığı'ndan tam liste olarak istenmesini, bu kuruluşlarla ilgili işlemlerin mahiyetlerini ve gerçekleştirilme tarihlerini, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin/Başkanlığının, FETÖ'ye ait ve onunla ilişkili vakıflar, eğitim kurumları, sözde sivil toplum ve hayır kuruluşlarıyla ilgili teknik ve talepleri hangi tarihlerde gündeme aldığını ve bunlarla ilgili hangi kararları aldığını İçişleri ve Adalet Bakanlıklarından istenmesini arz ve rica ederim."

Özetle böyle... Komisyon, çalışmalarını bitirdi ama tartışmalar hiç de sonlanacak gibi gözükmüyor.

Yazarın Diğer Yazıları