Gökçek ve Topbaş yerine yeni isimler

AKP il başkanlarını değiştirmeye başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli yeni bir değişiklik için de çalışmaya başladı.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin AKP'li Başkanlarını değiştirme kararı alan Erdoğan iki il için de yeni isimler arayışı başlattı.

FETÖ'cü damadından sonra belediye başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine belirlenen 9 aday isim hakkında anketler ve araştırmaların çok gizli şekilde sürdüğü belirtiliyor.

Ankara'da ise Melih Gökçek'in yerine öne çıkan en önemli isim kuşku yok ki Ali Babacan.

Ankaralılar Babacan ailesini Çıkrıkçılar Yokuşu'nda yıllardır sürdürdükleri ticaretten tanıyorlar.

2019 Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimler, Kasım ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili ortak seçimi konusunda büyük önem taşıyor.

Özellikle 3 büyük il olan Ankara, İstanbul ve İzmir yerel seçimleri sadece AKP açısından değil her parti açısından büyük önem taşıyor.

İzmir'de CHP'nin adayının kaybetme olasılığı yok gibi.

Ancak İstanbul ve İzmir 16 Nisan 2017'de yapılan anayasa değişikliği referandumunda "hayır" oyları ile dikkat çekmişlerdi.

Bu iki ili kaybetmek istemeyen ve hatta kaybettiği takdirde Cumhurbaşkanı seçilmesinin dahi tehlikeye gireceğini düşünen Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek ve Kadir Topbaş yerine güçlü ve seçimi kazanacak isimler bulma çabası içinde.

Ancak bu kez siyaset sahnesinde çok önemli yeni bir rakibi olacak mevcut partilerin.

O da Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak olan yeni merkez parti.

Akşener'in partisinin ilk önemli sınavı kuşku yok ki yerel seçimler ve çok sayıda belediye başkanlığı kazanmak.

Ankara, İstanbul ve İzmir için Akşener de önemli isimler arayışı içerisinde olacak kuşku yok ki.

AKP'nin adaylarının kazanamaması için partilerin yerel seçimlerde birlikte hareket etme olasılığı zayıf da olsa var elbette.

CHP'nin de çıkaracağı adaylar ile Ankara ve İstanbul'un Büyükşehir ve çok sayıda ilçe belediye başkanlığını kazanma yolunda çalışmalara bugünlerden başlaması gerekir ama görünen tablo genel merkezin henüz bu adımları atmadığını ortaya koyuyor.

MHP'de ise yerel seçimler için henüz deyim yerinde ise "tık yok."

Akşener'in partisinin kuruluş çalışmaları, CHP ve MHP'nin uykuda olması, AKP'nin bu günlerden çalışmaya başlaması siyaset sahnesindeki son durumdur.

Muhalefet partilerinden şimdi bana, "adaylarımızı erken açıklayalım da yıpratılsınlar mı istiyorsun?" diye eleştiriler gelebilir.

Ben de onlara sorarım...

Geçen her seçimde adaylarınızı geç açıkladınız da AKP'yi devirip hangi seçimi kazandınız ki?

Erken kalkan çok yol alır. Siz siz olun beni dinleyin yerel seçim adaylarınızı belirlemeye AKP gibi şimdiden başlayın ve belirlediğiniz isimleri de tek tek açıklayın ki kendilerini topluma tanıtma imkânı bulsunlar.

Ha, eğer yıpratılacak defoları varsa o takdirde size de yeni isimler belirleme vakti kalır değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları