Gökçek'i sorgulayacak savcılara yeni belgeler

Gökçek'i sorgulayacak savcılara yeni belgeler
Araştırmacı yazar Murat Ağırel'in büyük yankı yaratan "Parsel Parsel" kitabının merakla beklenen ikinci bölümü "Vurgun / Parsel Parsel 2" okurla buluştu.

"Parsel Parsel" ile Melih Gökçek''in Ankara Belediye Başkanlığı dönemindeki usulsüzlüklerini ve FETÖ ile ilişkilerini belgeleriyle gündeme taşıyan Murat Ağırel bu kitaba sığdıramadığı çarpıcı bilgileri "Vurgun / Parsel Parsel 2" adıyla kaleme aldı. İlk kitabın büyük yankı yarattığı günlerde "Vurgun / Parsel Parsel 2"yi çoktan kaleme almaya başlamış olduğunu açıklayan Murat Ağırel şu değerlendirmeyi yapıyor:

"İlk kitabı yazdığım süreçten sonra Gökçekler hiçbir dava açamadı. Bekledim, televizyondan seslendim, sosyal medyadan yazdım. Zar zor bir suç duyurusunda bulundu. Onda da yazdıklarımın çok az bir kısmına itiraz etti. Fakat o itirazlarını da bir bir çürüterek savcıya ilettim. Dava açılırsa belgeleri mahkemeye sunacağımı söyledim.

Yazdıklarımın tamamının gerçek olduğunu bildikleri için suç duyurusunda itiraz ediyormuş gibi yapmışlar.

Çok daha ciddi belgelere ulaşınca kitabın ikincisini yazmaya başlamıştım. İşte tam yazarken bu sefer savcılık Melih Gökçek''i çağırdı ve örgüte yaptığı yardımları, bağlantılarını sordu.

Kitapta yazdığım bazı bilgilerin de doğru olduğunu kabul etti.

Sorulardan anladım ki Sayın Savcı Parsel Parsel''i okumuştu.

Savcıların şimdi okuyacakları ise onların bile adrenalini yükseltecek..."

Murat Ağırel''in bu kitabıyla aydınlığa kavuşacak konu başlıklarından bazıları şöyle:

*Melih Gökçek''in istifa ettirilme sürecinde, yerine geçmesi için Erdoğan''a önerdiği iddia edilen isim "FETÖ abisi" miydi?

* Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerinin perde arkası…Melih Gökçek''in ATO oyunları… Gidip gelen listeler, istifa etmesi istenenler…

* FETÖ itirafçısı, Gökçek''in atadığı FETÖ''cüleri isim isim açıkladı…

* Nihat Hatipoğlu''nun kardeşi, Gökçek''in en yakınındaki isme nasıl rüşvet verdi?

* Belediyeden çıkarılan FETÖ''cüler hangi üniversiteye, hangi kadrolarla yerleştirildi?

* Gökçek''in belediyeyi neredeyse birlikte yönettiği o dört FETÖ''cü isim kimdi?

* FETÖ Ankara''yı nasıl parselledi? 4 mütevelli bölgesi yöneticileri kimlerdi? Keçiören, Çankaya, Sincan ve Altındağ mütevelli bölgelerinin alt bölgeleri nerelerdi? *Onların yöneticileri kimlerdi? Bu isimlerin Melih Gökçek''le ilişkileri nelerdi?

* Belediyeden FETÖ''ye himmet hangi yollarla aktarılıyordu?

* Melih Gökçek''in Mansur Yavaş''a kurduğu o kumpasın tüm ayrıntıları…

* Gökçek, Erdoğan''ı nasıl tehdit etti?

* Melih Gökçek''in istifa ettirilmesinden bir ay önce Nevin Gökçek''in evine aldığı mobilyalar nasıl belediyeye ödettirildi?

* Gökçek istifa etmeden aylar önce aktarılan milyonlar…

* 30 metrekarelik stant için 25 kişiCidde''ye nasıl gitti?

Kırmızı Kedi Yayınevi Tel:(0212) 244 89 82

***

İnsan beyninin sırları ve nöronal bağlantı

Gazeteci Mert İnan, başarılı bilim insanı Prof. Dr. Türker Kılıç''ın ilginç hayat hikayesini, "Beyin Nedir?"den "Yaşam Nedir?"e - Bir Hayat Serüveni: Türker Kılıç adıyla kitaplaştırdı. İnsan beyninin gizemleri, yapay zekânın ayrıntılarına geniş yer verilen kitapta, "Bağlantısal Bütünsellik"ten doğmakta olan yeni uygarlığın ve yeni bilimden doğan yeni dünya düzeninin de kapısı aralanıyor. Yeni bilimsel paradigmadan doğacak "yeni uygarlık"ın şifrelerini, insan beyni ve nöronal bağlantı üzerinden ortaya konuluyor. Yeni bilimsel anlayışın ortaya çıkış öyküsü, her yetkin düşünürde olduğu gibi Prof. Dr. Kılıç''ın kendi yaşamıyla birlikte ilerliyor. Bağlantısal Bütünsellik düşüncesi, sadece insan beyninin sırlarını, beynin nasıl düşünce ürettiğini değil, evrendeki madde, enerji, canlı, cansız her parçanın iletişim içinde varolduğunu ortaya koyuyor. Prof. Dr. Kılıç''ın geleceğin bilim insanlarına örnek olacak sıradışı yaşam öyküsü, aynı zamanda başarıya giden sürecin yol haritasını da Türkiye''nin geleceğini yaratacak genç bilim insanlarına sunuyor. Prof. Dr. Kılıç''ın aile geçmişinden bugüne biyografisi, bilinmeyen hobi ve uğraşları, yakınlarının kendisi hakkındaki görüşleri gibi detayların da okurlarla buluştuğu kitabında cevabı aranan sorulardan bazıları şunlar:

* Yeni bilimin yönteminin "Bağlantısallık", yeni kültürün ise "Yaşamdaşlık" olması neden önemli?

*"Nasıl daha iyi ve güzel bir yaşam kurabiliriz?" sorusuna kişisel bir yanıtımızın olması hayatımızı nasıl farklılaştırıyor?

* Bilim en yetkin bilgi işleme sisteminin insan beyni olduğunu varsayarken, aslında en yetkin bilgi işleme sisteminin yaşamın kendisi olduğu sonucu nasıl ortaya çıktı?

* Biyolojik bilgi işleme sistemi olan insan beyni nasıl düşünce üretip zihin evrenimizi oluşturuyor?

* Yeni bilimsel yöntemin ortaya çıkaracağı kültürel kodlarda neler saklı?

* Bilimsel devrimin ardından kurumlar, eğitim, inançlar hayatımızda nasıl konumlanacak?

* Yapay zekâ, insanlığın sonunu mu getirecek yoksa yaşamı zenginleştirecek mi?

* Covid-19 salgın süreciyle birlikte nasıl bir düşünsel değişim yaşanacak?

Epsilon Yayınevi Tel: (0212) 252 38 21

***

HAFTANIN KİTABI

Gülümseten anekdotlar

Bir olay, kişi, durum üzerine, zekâ inceliğine, bilgi birikimine dayanan, vurucu, çarpıcı, kısa ve anlamlı bir şekilde, insanı tebessüm ettiren söz sanatı olarak bilinen nükteleri Mehmet Nuri Yardım, "Edebiyatımızın Güleryüzü: Osmanlı''dan Günümüze Kültür-Sanat ve Latifeler" adıyla kitaplaştırdı. Tarih boyunca nükte sanatının incelikleri, örnekleri sergilendi. Kimi yılları, asırları aştı, günümüze kadar ulaştı. Dilden dile dolaştı hatta deyim oldu çıktı... Edebiyat ve kültür tarihimizde, Nasreddin Hoca dâhil Fuzûlî''den Nef''î''ye, Şair Fıtnat Hanım''dan Ahmed Mithat Efendi''ye, Halid Ziya''dan Nazım Hikmet''e, Neyzen Tevfik''ten Necip Fazıl''a ve günümüzde hâlen hayatta olan pek çok isme kadar uzanan uzun soluklu bir "nükte" geçmişimiz var. Taşlama, ironi, kinaye yüklü yüzlerce nükte, zaman içerisinde onlarca farklı eserde anekdotlar şeklinde aktarılmıştır. Mehmet Nuri Yardım, ince eleyip sık dokuyarak iki yüzden fazla şair, müzisyen, devlet adamı, yazar ve düşünürün hayatından nükteli anları, onlardan damlayan söz incilerini derleyip bu eserde bir araya getirdi.

Kapı Yayınları Tel:(0212) 513 34 20

***

Heyecan dolu bir seyrüsefer

 

Tarihî romanın usta kalemi Hasan Erimez bu kez "Doğu öyküleri" literatüründe yer edinecek yeni eseri, "Evvel Zaman Öyküleri" ile okurlarının karşısına çıkıyor.

Evvel zaman içinde hayat bulan bu öyküler silsilesi, okuru farklı zamanlarda ve farklı hayatlarda unutulmaz bir seyrüsefere çıkarıyor.

Yolu kâh Tuna''ya, kâh Konstantin''in Hipodrom''una, kâh Fatih''in İstanbul''una, kâh Tebriz''e, kâh Türkmen yaylalarına uğrayan "Evvel Zaman Öyküleri" bir atın yüreğinde, bir hükümdarın hayallerinde, bir eşkıyanın öfkesinde, bir sürgünün aşkında duruyor.

 

Ötüken Neşriyat Tel:(0212) 251 03 50

***

KÜTÜPHANEMDEN

Tecrübelerden damıtılmış hayat rehberleri

Ne zaman bir atasözü duysam bu konuda sahip olduğum değişmez kanaatimi bir kere daha hatırlarım:

"Ben bugüne kadar yanlış ve isabetsiz hiç bir atasözü işitmedim. Atalarımız söylediklerini ne kadar da güzel ve yerinde söylemiş..."

Gerçekten de bugüne kadar atalarımızın bu kanaatimi değiştirecek bir hatasına rastlamadım. Zaten bu sözlerin binlerce yıldır yaşayabilmesinin sırrı da herhalde bu olsa gerek. Bildiğiniz gibi bu sözleri söyleyenin meçhul olması da, bir kişinin değil binlerce kişinin binlerce yıllık birikimleri sonucunda ortaya çıkmasındandır. Yıllara meydan okuyarak nesilden nesile ulaşan bu sözler, kıymeti bilindiği takdirde insanoğlu için gerçek bir hayat hazinesidir. Hemen hepimizin hafızasında bu muhteşem hazinenin az ya da çok kırıntıları mevcuttur. Metin Yurtbaşı da bu hazineden istifade etmemiz için "Sınıflandırılmış Türk Atasözleri" adıyla bir kitap hazırlamış. 1994 yılında Özdemir Yayıncılık tarafından ilk baskısı yapılan kitapta, geleneksel değer yargılarımızı 172 konuda sergileyen, açıklamalı 30 bin Türk atasözü yer alıyor. Ayrıca konulara uygun olarak çizdirilmiş tam bin adet resim de atasözlerimize eşlik ediyor. Daha fazla sözle bu sütunları işgal etmek yerine, kitaptan seçtiğim sözün özü atasözlerimizle yazımıza noktayı koyayım: *Armut dibine düşer * Eğik boynu kılıç kesmez *Merhametten maraz doğar * Göl yerinde su eksik olmaz

* İtle yatan bitle kalkar *Gelen gidene rahmet okutur * Karga gül dalına konmakla bülbül olmaz * Kefilineli cebinde gerek * Temelsiz bina tez yıkılır * Kaçanın anası ağlamamış * Giden gün ömürdendir *Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz *Evi ev eden avrat, yurdu şen eden devlet

(Ahmet Yabuloğlu)