Gökhan Töre West Ham'da

Gökhan Töre West Ham'da
Beşiktaş yönetimi, Slaven Bilic’in ısrarla almak istediği Gökhan Töre’yi West Ham’a gönderdi. Kara Kartallar, Gökhan’ı Rubin Kazan’dan 4.5 milyon euro’ya almıştı.

Şampiyon Beşiktaş; bir yandan yeni sezon transfer çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da takımın yıldız futbolcularına gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. Siyah-beyazlıların ilk gönderdiği isim ise Gökhan Töre oldu. Beşiktaş'ın 2014 yılında Rubin Kazan'dan 4.5 milyon euro karşılığında transfer ettiği genç yıldız için, Slaven Bilic'in teknik direktörlüğünü yaptığı İngiliz ekibi West Ham kesenin ağzını açtı. İngiliz Sky Sports kanalının istihbarat şefi Kaveh Solhekol, dün sabah saatlerinde twitter hesabından West Ham'ın Töre için Beşiktaşlı yöneticilerle görüşmeye başladığını duyurdu. Haberde, İngiliz ekibinin Beşiktaş'a 15.5 milyon euro önerdiği ifade edilirken; Beşiktaş'ın ise Gökhan Töre için 20 milyon euro talep ettiği belirtildi.

Fiyatını 4'e katladı
Yapılan görüşmelerin ardından West Ham ile Beşiktaş yönetiminin 18 milyon euro'da anlaşmaya vardıkları ortaya çıktı. Buna göre Beşiktaş 4.5 milyon euro'ya aldığı genç yıldızı 18 milyon euro'ya satarak; Töre'nin fiyatını 4'e katlamış oldu. Yazışmaların tamamlanmasının ardından imzaların önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.

Beşiktaş, 2014'te 5 yıllık sözleşme imzaladığı Gökhan Töre'ye bu sezon 1.5 milyon euro garanti para artı maç başı 10 bin euro ödedi. Gökhan, siyahbeyazlı formayı giymeye devam etmesi durumunda önümüzdeki üç sezon için Beşiktaş'tan 5.1 milyon euro garanti para ve maç başına da 10'ar bin euro almaya devam edecekti.

Kartal'ın 24 yaşındaki genç yıldızı, Beşiktaş formasını üç sezon boyanca terletti. Bugüne kadar Beşiktaş formasıyla 131 resmi maçta görev yapan Gökhan Töre, rakip filelere 18 gol gönderirken; 21 de asit yapmayı başardı. Gökhan, bu sezon ligde 24 maçta attığı 4 gol ve yaptığı 6 asistle; şampiyonluk yarışında önemli bir rol üstlendi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın kısa bir süre önce Gökhan Töre ile ilgili yaptığı açıklama ise dikkat çekiciydi. Başkan Orman, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda, "Gökhan Töre'nin bizimle 3 yıllık daha kontratı var. İyi bir teklif gelirse bütün oyuncularımız gidebilir. Gökhan'a da 100 milyon euro'luk bir teklif gelirse satarım" diye konuşmuştu..