Gölcük Parkı ihaleye açılıyor

Gölcük Parkı ihaleye açılıyor
Bolu'nun doğa harikası Gölcük Parkı otel ve bungolov evler yapılması için ihaleye açılacak.

Gölcük Milli Parkı’nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısı olarak bulunan Bolu Belediyesi, kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek için ihaleye çıktı. 31 Aralık 2040 tarihine kadar Gölcük Dağ Köşkü, 25 adet bungolov ile Gölcük Göl Gazinosu kiraya verilecek. İhale 19 Aralık Salı günü yapılacak. 16 aylık inşaat süresinin ardından aylık kira bedeli ilk 5 yıl için 10 bin lira artı hasılattan % 1 pay olarak belirlendi. 5 yıldan sonra ise cirodan % 1 pay olacak ve bu pay 20 bin liranın altında olamayacak. İhalede istekliler bu 20 bin lira üzerinden yarışacak. Gölcük Göl Gazinosu, inşaat yeri tesliminden itibaren bir yıl içinde ihaleyi kazanan firmaya devredilecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yılda ortalama 100 bin araç ile 500 bin kişinin giriş yaptığı Gölcük’te yapılacak dağ köşkü ve 25 bungalovun yerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca belirlendiğini söyledi. 

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre dağ köşkü, 19 odalı küçük, butik otel şeklinde olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun milli parkları, sözde yeni tanımlama kılıflarıyla imara açtığını iddia eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bolu Gölcük’te yapılması planlananları durdurmaya çağırdı. Pekşen şöyle dedi:

"Bugün AKP’liyim diyen hiç kimse, Uzungöl, Ayder ve Çamburnu Milli Parkı’nda yapılanları savunamıyor. Nitekim bir ay önce Cumhurbaşkanı ‘Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik’, dedi. Sayın Cumhurbaşkanı oraları katlettiyseniz Bolu Gölcük’teki katliamı durdurun."

İlgili Haberler