Gold WhatsApp Dolandırıcılığına Dikkat!

Gold WhatsApp Dolandırıcılığına Dikkat!
Mobil dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın "altın versiyonu" çıktığını iddia eden dolandırıcılara dikkat.

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ta Altın versiyon çıktığı mesajları dolaşıyor. Bu aldatmacaya karşı dikkatli olun.

Hali hazırda 1 milyarın üzerinde kişi tarafından kullanılan dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dolandırıcılar için bulunmaz bir nimet. Art niyetli kişiler, WhatsApp üzerinden insanların zaaflarını kullanarak dolandırmaya çalışıyor.

resized_42d81-dab7eeb91464191375_whatsappgold.jpg

Bu zamana kadar, bu şekilde sayısız mesaja tanık olduk. İşte o mesajlardan bir tanesi daha son zamanlarda hızla yayılmaya başladı. “Altın versiyonlu WhatsApp” kandırmacasına dair gelen mesaj şu şekilde:

Mesajda WhatsApp'ın gizli mesajlaşmaya imkan sağlayan ve sadece ünlülerin kullanabildiği altın versiyonun çıktığı söyleniyor. Gönderilen link sayesinde sizin de bu özel versiyonu kullanabileceğiniz ifade ediliyor. Linke tıklandığı takdirde ise farklı bir siteye aktarılıyor ve tuzağa düşmüş oluyorsunuz. Bu yöntemle kişisel bilgileriniz (telefon numarası, kimlik bilgileri, adres, banka bilgileri vs.) çalınabiliyor.

Tabii ki kesinlikle çalınıyor diyemeyiz ancak böyle bir tuzak olduğunu bilmekte fayda var. Her şeyden önce WhatsApp'ın altın versiyonu bulunmuyor. Yani siz siz olun, Altın WhatsApp veya WhatsApp Gold içerikli bir mesaj aldığınızda, linke tıklamayın ve gönderen kişiyi engelleyin.