Golden State şampiyonluğu geri aldı

Golden State şampiyonluğu geri aldı
Golden State Warriors, Clevland Cavaliers’ı deplasmanda 108-852lik skorla geçerek final serisini 4-0’a getirdi ve şampiyon oldu. Golden State böylece Clevland karşısında çıktığı 4 finalde 3 şampiyonluk kazandı.

Golden State Warriors, LeBron James’i bir kez daha devirdi ve dört yılda üçüncü kez şampiyon olarak NBA’in gerçek kralı olduğunu ispat etti. Cleveland Cavaliers karşısındaki dördüncü final, 108-85’lik deplasman galibiyetiyle ve 4-0’lık süpürmeli bir zaferle bitti.

Cavs ve taraftarlarına umut vermeye niyet olmayan Warriors ilk yarının sonunda Curry’nin James savunmasına karşın attığı üçlükle devreyi 9 sayı önde kapattı. Üçüncü çeyrekte özellikle savunmada vidaları iyice sıkan ligin en iyi ekibi 25-13’lük 12 dakika skoruyla farkı iyice açtı.

Bu noktadan sonra deplasmandaki Warriors taraftarlarının sesleri bile duyulur hale gelmişti. Son çeyrekte artık tek merak konusu şampiyon Warriors’da Curry’nin ilk Final MVP’si ödülünü alıp almayacağıydı.

Ama ödül üst üste ikinci kez Durant’e gitti. Üçüncü maçta inanılmaz bir performans sergileyen ve hem final hem playoff boyu yüksek standardını düşürmeyen Durant büyük finaller ve büyük ödüller için geldiği Golden State’te hedeflerine üst üste ikinci sezonda da ulaştı.