Beklenen özellik Chrome'a geldi: Metini seçtikten sonra bunu yapabileceksiniz

Beklenen özellik Chrome'a geldi: Metini seçtikten sonra bunu yapabileceksiniz
Google Chrome, bir metin üzerinde sadece seçilmiş kısmın çevrilmesini sağlayan "kısmi çeviri" özelliğini getireceğini duyurdu.

Tam sayfa çeviri yapma konusunda rakiplerinden daha başarılı olan Google Chrome, kullanıcıların merakla beklediği bir özelliği nihayet alıyor. Edge’in yıllardır Microsoft Translator aracılığıyla desteklediği paragraf çevirisi, artık Google Translate ile de yapılabilecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Yeni “Kısmi Çeviri” özelliğini Chrome Canary’de tespit eden Leopeva64-2 isimli kullanıcı, birtakım ekran görüntüleri paylaştı. Ekran görüntülerine göre, web sitesindeki belirli bir cümleyi (veya paragrafı) seçerek Google Translate’ten faydalanmak mümkün olacak.

Seçili metnin çevirisi sağ üst kısımda yer alan açılır menüde görünüyor. Fakat bunun sayfadaki orijinal metnin yerini alacak şekilde değiştirileceğine inanılıyor. Seçili metni çevirme yeteneği özellikle bir web sayfasını baştan aşağı değiştirmek istemediğiniz durumlarda faydalı olabilir.

“Kısmi Çeviri” özelliği ayrıca Google Chrome’daki diğer tüm çeviri yeteneklerini destekliyor gibi görünüyor. Yani dili otomatik algılayan Google, istediğiniz herhangi farklı bir dile geçiş yapmanıza izin veriyor. Ek olarak eğer yanlış olduğunu düşünüyorsanız paragrafın orijinal dilini de elle seçebilirsiniz.

Benzer kısmi çeviri yapabilme yeteneklerinin diğer Chromium tabanlı internet tarayıcılarında zaten olduğunu göz ardı etmemek lazım. Özellikle Microsoft’un kendi tarayıcısı Edge’de yer alan seçili metni çevirebilmek oldukça stabil çalışıyor.

Google, bir süre önce yaptığı açıklamada Chrome‘un iOS sürümünün çok yakında yeni özellikler alacağını duyurdu. Yeni güncellemeyle birlikte tarayıcı, halihazırda Android ve masaüstü uygulamalarında kullanılan Gelişmiş Güvenli Tarama özelliğini alacak.

İlgili Haberler