400 bin Türkmen PYD tehdidi altında

400 bin Türkmen PYD tehdidi altında
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa PYD’nin yaklaşık 400 bin Türkmen’in yaşadığı Azez ile Cerablus arasındaki bölgenin demografik yapısını değiştirmek istediğini söyledi

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Azez ile Cerablus arasında yaklaşık 400 bin Türkmen’in yaşadığını belirterek, “PYD, bu bölgenin demografik yapısını değiştirmeyi amaçlıyor. Rusya, IŞİD, Esad ve PYD, Türkmenlerin kökünü kazımak istiyor.  Topraklarımızı savunmak zorundayız” dedi. Abdurrahman Mustafa, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin son günlerde Suriye’nin batısına yöneldiğini anımsattı. Cerablus’un güneyindeki Teşrin barajının IŞİD’ten PYD’ye geçtiğini vurgulayan Abdurrahman Mustafa, “Bunların asıl amacı Cerablus’a girebilmek. Azez ile Cerablus arasında yaklaşık 400 bin Türkmen yaşıyor. PYD, bu bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyor. Dolayısıyla 400 bin Türkmen tehdit altında” diye konuştu. Abdurrahman Mustafa, Türkmenlerin haklı davalarında mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

Savaş suçu işliyorlar

PYD’nin daha önce Tel Abyad bölgesinde yaşayan Türkmen ve Arapları topraklarından sürdüğünü anlatan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa şöyle konuştu: “Terör örgütü PYD’nin savaş suçu işlediği, insan haklarını ihlal ettiği zaten uluslararası raporlarla da belgelendi. Aynı şeyi şimdi Azez-Cerablus hattında yapacaklar. Ne pahasına olursa olsun topraklarımızı savunmak zorundayız. Biz hiç kimseye saldırmıyor, haklı davamızda sadece kendimizi savunuyoruz. PYD şimdi Teşrin barajı çevresinde bekliyor. Bundan sonra IŞİD’in elindeki Münbiç kentini almaya çalışacaklar. Sadece Münbiç’te yaklaşık olarak 50 bin Türkmen yaşıyor ve hepsi PYD’nin tehdidi altında bulunuyor.”

Dünya artık görmeli

Suriye’de varoluş mücadelesi verdiklerini dile getiren Abdurrahman Mustafa, dünyanın artık bu katliamları görmesi gerektiğini söyledi. Rus uçaklarının, Türkmenlerin yaşadığı Hama ve Humus kırsalında Türkmen katlettiğini anlatan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Rusya, IŞİD, Esad ve PYD, Türkmenlerin kökünü kazımak istiyor. 4 cephede birden savaşmamıza rağmen topraklarımızı teslim etmeyeceğiz” diye konuştu. Abdurrahman Mustafa, baştan beri IŞİD’le mücadele etmelerine rağmen PYD’ye verilen desteğin kendilerine verilmediğini ifade etti.

Yardımlar sürüyor

Öte yandan  Esad güçlerinin Rusya’nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılardan kaçan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardımlar sürüyor. Türkiye sınırına yakın noktadaki çadırlarda zor koşullarda yaşayan Bayır-Bucak Türkmenlerine çok sayıda ilden gönderilen yardım malzemeleri, Hatay Valiliği koordinasyonunda düzenli şekilde ulaştırılıyor. Bu kapsamda önceki gün 2 bin 800 paket hazır çorba, 200 yatak ve yorgan, 400 battaniye, 4 bin paket helva ve bisküvi, 14 bin 667 kilo muhtelif gıda, 48 parça giysi, 30 ton un ve 16 çift ayakkabı dağıtıldı.             (AA)