Google’dan Rusya’ya bir darbe daha!

Google’dan Rusya’ya bir darbe daha!
Google'ın çatı kuruluşu Alphabet, Rusya ile reklam ilişkilerini askıya aldıklarını ve tüm reklam satışlarını durdurduklarını duyurdu.

Tüm reklam satışlarını durdu

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin tavan yaptığı bu dönemde dünyanın dört bir yanında ardı ardına yaptırım kararları gelmeye başladı. Rusya, söz konusu durumun bir işgal olmadığını belirtse de, bugüne dek yaşanan gelişmeler bunun tam tersini gösteriyor diyebiliriz.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin dokuzuncu gününde dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Google, Rusya’ya karşı yıkıcı bir yaptırım kararı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar…

Google, Rusya ile reklam ilişkilerini askıya aldı

Askeri operasyon kararı alarak Ukrayna’ya saldıran Rusya’ya yaptırım bombardımanı devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Russia Today (RT) ve Sputnik’in mobil uygulamalarını Google Play Store’dan kaldıran, dijital cüzdan ile ödeme yöntemi Google Pay’i kapatan Google, kritik bir karar daha aldı.

Google’ın çatı kuruluşu Alphabet, Rusya ile reklam ilişkilerini askıya aldıklarını ve ülkedeki tüm reklam satışlarını an itibariyle durdurduklarını duyurdu. Aynı zamanda YouTube gibi platformları da kapsayan yasakla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Olağanüstü koşullar ışığında, Rusya ile reklam ilişkilerimizi durduruyoruz. Ardı ardına gelişmeler yaşanıyor ve güncellemeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bunun yanı sıra Apple da geçtiğimiz günlerde yıkıcı bir yaptırım uygulayarak Rusya’daki tüm satışlarını durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından şirketin resmi distribütörlüğünü üstlenen firmalar da Apple ürünlerine yüzde 50’nin üzerinde rekor seviyeden zam yaptı.