Göz alerjisi tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor

Göz alerjisi tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor
Özellikle bahar ve yaz aylarında polen miktarının artmasına bağlı olarak daha fazla görülen göz alerjisi ihmal edilmemeli. Çünkü önüne geçilmezse astigmata yol açabiliyor

Göz kapaklarında şişme, gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık ve ipliksi çapaklanma şeklinde gelişen göz alerjisi tedavisinin ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Bahar ve yaz mevsiminde daha sık görülen göz alerjisi gruplara ayrılıyor. Bunlar sırasıyla:
Mevsimsel alerjiler: Gözlerde aniden şişme, sulanma ve kaşıntıya yol açıyor. Yıl boyu görülen alerjiler: Bu tip alerjiden ev tozu, hayvan tüyü ve akarlar gibi vücudun sürekli maruz kaldığı ajanlar sorumlu tutuluyor.
Atopik alerjik konjunktivit: Ergenlik döneminden sonra 20’li yaşlarda başlayan bir alerji formu. Ailesinde alerji olanlarda ve çocukluk döneminde vernal Konjunktivit yaşayanlarda daha sık görülüyor. Gözün saydam tabakası olan korneada da tutulum ortaya çıkan bu tip alerjide gözde sürekli kaşıntı oluşuyor.
Akut alerjik ödem: Kişi alerjene maruz kalınca ani olarak, yani saatler, bazen de dakikalar içinde göz kapaklarında çok miktarda ödem, konjunktiva dokusunda şişlik ile karşı karşıya kalıyor.
Vernal alerjit konjunktivit: Konjunktivit türü olan vernal konjunktivitler 10 yaş öncesinde başlıyor ve etkinliği ergenliğe doğru giderek azalıyor. Işık hassasiyeti, şiddetli kaşıntı, göz kapak altlarında kabarık oluşumlar ortaya çıkıyor ve bu belirtiler yaz aylarına doğru başlıyor.  
Dev papiller konjunktivit: Bu tip alerjinin oluşmasında çoğunlukla lense bağlı mekanik irritasyon veya lens üzerinde biriken maddelerin etken olduğu belirtiliyor.