Gözaltı kararının arkasında Bahçeli mi var?

Gözaltı kararının arkasında Bahçeli mi var?
Sabahın ilk saatlerinde Ülkücü-Milliyetçi camianın önde gelen isimlerine ve gazetemiz yazarlarına yapılan operasyonun arkasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olduğu iddia edildi.

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerine sabah saatlerinde evleri basılarak yapılan operasyona tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada gözaltı kararlarının Ülkücü-Milliyetçi kesime yönelik kasıtlı olarak yapıldığı ve işin siyasi olduğu vurgusu yapılırken MHP Genel Merkezi'nden herhangi bir açıklama gelmedi. Genel Merkez'in bu sessizliği sosyal medyada "Gözaltı kararlarının arkasında Devlet Bahçeli mi var?" olarak yorumlandı. Gözaltına alınan isimlerin MHP'de değişim isteyen ve genel başkan adaylarına yakın olmaları da dikkatlerden kaçmadı. 

Hayatlarının her döneminde Ülkücü hareket içinde yer almış bu uğurda bedel ödemiş insanlar, her zaman için karşısında oldukları FETÖ kapsamında gözaltına alınıyor.

Bu traji komik durumun Yeniçağ gazetesinin sembol yazarlarını da kapsaması büyük tepkiye neden oldu. Yüz binlerce kişi “Ülkücümedyayadokunma” hastagiyle kumpasa tepki gösterip, sosyal medyayı salladı. 

Sosyal medyada ayrıca Genel Merkez'in gözaltılara sessiz kalması ağır eleştirilere neden oldu. İşte o tweetlerden bazıları:

İnsanlar tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirirken, yazarlarımızın tutulduğu binaların önünde okuyucuları ve çok sayıda seveni toplandı.

OPERASYON İÇİN LİSTEYİ BAHÇELİ Mİ VERDİ!

Gözaltına alınan isimlerin MHP Genel Merkezine muhalif olmaları, operasyonların planlı ve maksatlı yapıldığını gösteriyor. 

656 delegenin değişim talebini gayri hukuki yöntemlerle engelleyenler, korkutma, sindirme amacıyla Ülkücü hareketin tertemiz isimlerini hedef göstermişlerdi.

Son olarak Beştepe’deki Adli Yıl açılış töreninde bir araya gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimi sohbetleri AA objektiflerine böyle yansımıştı.

sdacs.jpg

Operasyonların bu sıcak görüntülerden çok kısa bir süre sonra başlaması ve gözaltına alınan isimlerin Bahçeli’ye muhalif olması kafaları karıştırdı. 

İlgili Haberler