Gözaltına alınanların sayısı 104

Gözaltına alınanların sayısı 104
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle önceki gün başlatılan "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" operasyonuna dün de devam edildi

Gözaltına alınanların sayısı 104

Emniyette önceki gün sabaha karşı İstanbul odaklı başlatılan "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların sayısı 103'e yükseldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle 115 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkmıştı. Gözaltındaki kişiler arasında eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Erkan E'nin de bulunduğu öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nde Terörle Mücadele Şube ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerinde gözaltındaki tutulan şüpheliler, sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde hastaneye götürülerek, doktor kontrolünden geçirildi.

"Şeref madalyası" 
Gözaltına alınan İstanbul'un eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Y, dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Gazetecilerin hastane çıkışında 'Bir şey diyecek misiniz?'sorusuna Ali Fuat Y, kelepçelenmiş ellerini havaya kaldırıp, "Diyeceğim zamanla; ama bunları görün. Bu şeref madalyalarını görün. Reza'lara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz" dedi. Bunun üzerine görevli polisler, Yılmazer'i arabaya bindirebilmek için sık sık "müdürüm lütfen" uyarısında bulundu. Yılmazer daha sonra da koluna giren polisleri göstererek, "Bunlar da bugünün polisliği kardeşim. Reza'lara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz. Türkiye görecek; tarihe geçecek bu şeref madalyaları. Devletimden aldığım şeref madalyaları" diye konuştu. Bu sırada polisler de "Müdürüm lütfen" şeklinde sözlü müdahalede bulunup Ali Fuat Y'yi polis otomobiline bindirmeye çalıştı. Y. de bunun üzerine polislere, "Ne güzel polislik. Şov yapın kardeşim kameralara. Şov yapıyorsunuz ya. Poz verseniz ya" şeklinde konuştu.

"Vatan haini değiliz" 
Aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ö.K.'nin de bulunduğu 16 şüpheli gece saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan Emniyet Amiri G.A, "Vatan haini değiliz. Haram yemedik; yolsuzluk yapmadık. Bize bu zulmü reva görenler, bu zulmü yapanlar elbet bir gün hesap verecekler; ya bu dünyada ya da öbür dünyada... Zulmü yapanlara söylüyorum, korksunlar titresinler" dedi. Eski Terör Müdürü Y.A. da, "Kimin ülkemizde operasyon yaptığı çok net görülüyor. Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır" dedi.

Başka bir şüpheli de hastaneden çıkışta, "Hırsızları yakalayınca böyle oluyor. Hainleri yakalayınca da böyle oluyor" şeklinde konuştu. Gözaltındaki kişiler, sağlık kontrolünün ardından geldikleri araçlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Salim Yavaşoğlu