Gözaltındaki Osman Kavala’nın son durumu

Gözaltındaki Osman Kavala’nın son durumu
Gezi davansında hakkında verilen tahliye kararının hemen ardından cezaevinden çıkmadan başka bir soruşturma için hakkında gözaltı kararı çıkarılan Osman Kavala Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Savcılık, Kavala için tutukluluk kararı verirse nöbetçi mahkemeye sevk edilecek.  

Gezi Parti olayları ilgili davada tek tutuklu sanık olarak tahliye edilmesi yönünde karar çıktıktan sonra hakkında gözaltı kararı verilen Osman Kavala Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Cezaevinden çıkmadan savcılığın gözaltı kararı aldığı Kavala için tutukluluk kararı çıkması durumunda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilecek.

Gezi Davası'nda beraat etmesinin hemen ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili başka bir soruşturmadan gözaltına alınan Osman Kavala, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

28 ay tutuklu kaldıktan sonra dün görülen Gezi Davası’nda beraatine karar verilen Kavala, gece Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmeyi beklerken gözaltına alınmıştı.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kavala’nın, sağlık kontrolünden sonra götürüldüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulandığı öğrenildi.

Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek Osman Kavala’nın ifadesi soruşturma savcılığı tarafından alınacak.

SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NE SEVK EDİLECEK

Savcılık, Kavala’nın tutuklanmasını talep ederse, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilecek.

Hakimlik ise sorgunun ardından tutuklanıp tutuklanmayacağı yönündeki kararını açıklayacak. Soruşturma savcılığı, Osman Kavala’yı ifadesinin ardından serbest de bırakabilir.

İlgili Haberler